Hoşgeldiniz  

Basın Ekspres Yolu’nda Trafik Rahatladı

admin | 13 Haziran 2014 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

basin ekspress_yoluİBB tarafından yürütülen Bağcılar Güneşli Caddesi Altgeçidi inşaatı tamamlanarak Bağcılar, Bahçelievler ve Küçükçekmece ilçeleri Basın Ekspres Yolu bağlantısı rahatladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde Bağcılar Güneşli Caddesi Altgeçidi inşaatı tamamlanarak Bağcılar, Bahçelievler ve Küçükçekmece ilçelerini Basın Ekspres Yolu’na bağlayan ana arter üzerindeki trafik rahatlatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar öncesinde; Koçman Caddesi ile Mimar Sinan Caddesi kesişimi hemzemin ve sinyalize kavşak olduğundan pik saatlerde trafik yoğunluğuna neden oluyordu. Öte yandan Çınar, Koçman, Bahar Caddeleri ve Taşocağı Yolu ile oluşturulan Basın Ekspres yan yolu, Mimar Sinan Caddesi kesişimindi sürekliliğini kaybederek trafik yoğunluğuna sebebiyet veriyordu. Çalışmalarla söz konusu yoğunluk azaltılmış oldu.

Bağcılar Güneşli Caddesi Altgeçidi ile projelendirilen yollar ile bölgedeki trafik yoğunluğu giderilerek gereksiz beklemeler ortadan kaldırıldı ve bölge trafiği daha konforlu ve güvenli hale getirildi. Ayrıca; Çınar, Koçman, Bahar Caddeleri ve Taşocağı Yolu ile oluşturulan Basın Ekspres Yan yolu kesintisiz ve sürekliliği olan bir yol haline gelmiş oldu.

Ayrıca, Mimar Sinan Caddesi üzerine yapılan yaya üstgeçidi ile yaya sirkülâsyonları daha güvenli hale getirilerek peyzaj çalışmaları ile de çevre düzenlemesi tamamlandı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.