Hoşgeldiniz  

Basın Demokrasinin En Önemli Unsurlardan

admin | 25 Temmuz 2015 | Genel, Manşet, Türkiye A- A+

st_basin_mesajiStrateji Enstitüsü Genel Başkanı Şener Mengene, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında basının demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu söyledi.

Strateji Enstitüsü Genel Başkanı Şener Mengene, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Mengene mesajında; 24 Temmuz’un, 1908 yılında Meşrutiyetin ilanıyla Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıldönümü olarak Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlandığını hatırlatarak, “Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın; demokrasi için en önemli unsurlardan biridir. Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumun basına duyduğu güvenin artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin de önüne geçecektir ‘’ dedi.

Başkan Mengene açıklamasının devamında; toplumsal değerlere saygılı, kişisel, hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokrasilerin en büyük ve vazgeçilmez güvencesidir. Bu duygu ve düşüncelerle; zor şartlarda ve büyük bir özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan, halkı doğru ve aydınlatıcı bilgilerle aydınlatan ve bu uğurda hizmet veren tüm basın mensuplarını tebrik eder, Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı saygılarımla kutlarım. Ahirete intikal eden tüm basın mensuplarını da rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.