Hoşgeldiniz  

BAŞBAKAN YILDIRIM, ‘20 BİN TUTUKLU, 40 BİN GÖZALTI’

admin | 18 Ağustos 2016 | Genel, Gündem, Manşet, Siyaset, Türkiye A- A+

binali-yıldırımBaşbakan Binali Yıldırım, TRT’de “Başbakan ile Özel Yayın”da yaptığı açılamada 20 bin 355 tutuklu, 40 bin 29 gözaltı, 79 bin 900 görevden el çektirme olduğunu açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

TRT’deki “Başbakan ile Özel Yayın”da gündemle ilgili açıklamalar yapan Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında aralarında polis, asker, yargı mensubu, mülki idare amiri ve sivillerin bulunduğu 40 bin 29 kişinin gözaltına alındığını, 5 bin 187 kişinin gözaltındaki işleminin devam ettiğini, 20 bin 355 kişinin tutuklandığını, kamu kurumlarında 79 bin 900 kişinin görevden el çektirildiğini, 5 bin 14 kişinin de kamu görevinden çıkarıldığını açıkladı.

FETÖ’YE AİT 4 BİN 262 KURUM VE KURULUŞ KAPATILDI

Başbakan Binali Yıldırım’ın TRT’de yaptığı açıklamada, OHAL Yasası kapsamında 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması ile ilişkili FETÖ’ye ait olduğu tespit edilen 4 bin 262 kurum ve kuruluş kapatıldığı, el konulduğu, varlıklarının ilgili kamu kuruluşlarına devrinin gerçekleştirildi kaydedildi.

KAMUDA GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLEN: 79 BİN

Başbakan Yıldırım TRT’deki programda yaptığı açıklamada FETÖ Soruşturması kapsamında kamu görevlilerinden görevden alınanlarının sayılarını; “Kamu kurumlarına ait görevden el çektirilen 79 bin 900, kamu görevinden çıkarılan 5 bin 14 olmak üzere toplam 84 bin 914” olarak durdu.

FETÖ İLİŞKİSİ OLANLAR GİDECEK, MASUM OLANLAR DÖNECEK

Kamuda açığa alınanlar yada görevden alınanların incelemelerinin sürdüğünü ifade eden Başbakan, FETÖ ile ilişkisi olanlarda sürecin devam edeceği, masum olanların göreve döneceğini kaydederek;  “Bunlardan da gerçekten terör örgütüyle ilişkisi olan, terör örgütüyle bir şekilde hareket etmiş olanların memuriyetten çıkarılması süreci de devam edecek. Masum olanlar da görevlerinde kalmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

“10 BİN ÖZEL HAREKATÇI ALINACAK”

Başbakan Binali Yıldırım, TRT’deki “Başbakan ile Özel Yayın”da gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarda; belirleyici koşulu; zor şartlara karşı dayanıklı olacak, vatan sevgisi olacak” olan 10 bin yeni özel harekatçı alınması için karar alındığını söyleyerek; “Bize Ömer Halisdemir gibi yürekli, aslan gibi delikanlılara ihtiyacımız var. Hem bölücü terör örgütüne karşı hem de buna benzer teşebbüslere karşı gözünü kırpmadan gerekirse öldürecek, gerekirse şehit olacak, ülkesini, vatanını, milletini, bayrağını seven gençler lazım” şeklinde konuştu.

“40 BİN 29 KİŞİ GÖZALTI, 20 BİN 355 TUTUKLU”

FETÖ darbe kalkışması ile ilgili soruşturmalar kapsamında tutuklama, gözaltı ve görevden el çektirmelerin devam ettiğini ifade eden Başbakan Yıldırım, bu işlemlerle ilgili şu ana kadar kayıtlara geçen sayıların; “Gözaltına alınan, bunlar polis, asker, yargı mensubu, mülki idari amiri, sivil, toplam 40 bin 29. Gözaltı işlemi devam edenler 5 bin 187, tutuklu sayısı 20 bin 355” şeklinde olduğunu kaydetti.

FETÖ’NÜN KURULUŞLARI, DERNEKLERİ, VAKIFLARINA EL KONULDU

Darbe teşebbüsü dolayısıyla ilan edilen olağanüstü hal kapsamında FETÖ terör örgütünün elinde bulunan sağlık kuruluşlarına, eğitim kuruluşlarına, derneklere, vakıflara el konulduğunu belirten Binali Yıldırım; el konulan kurum ve kuruluşları, “Özel sağlık kurum ve kuruluşları, hastane 35, öğretim kuruluşu sayısı 1061, yurt sayısı 823, kurs, etüt merkezi 223, vakıf sayısı 129, dernek sayısı bin 125, üniversite 15, sendika 19, basınla ilgili dergi, haber ajansı, televizyon 16, radyo sayısı 23, gazete sayısı 45, yayın evleri, dağıtım kanalları 29” şeklinde sıraladı.

“FETÖ-PKK BAĞLANTISI SIR DEĞİL”

Başbakan Yıldırım, “FETÖ-PKK bağlantısı ile ilgili olarak, “Bu sır değil. Konuşmalardan, istihbarat raporlarından ortaya çıkıyor. Darbeden önce de bir araya gelmişler sonra da gelmişler. Aralarında birtakım işler de kararlaştırmışlar.” ifadelerini kullandı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.