Hoşgeldiniz  

BAŞARILI ÖĞRENCİLER KARNE ÖDÜLÜ BİSİKLETLERİNİ ALDI

admin | 14 Haziran 2016 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, Manşet A- A+

karne_odulu-bisiklet (1)MEB ve SB işbirliği ile yürütülen “Fiziksel Aktivitenin arttırılması Projesi” kapsamında Ataşehir’deki ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere karne ödülü olarak bisiklet dağıtıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın işbirliği ile yürütülen “Sağlıklı Beslenme Hareketli Hayat Programı ve Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik” çalışmaları kapsamında yer alan “Fiziksel Aktivitenin arttırılması Projesi” çerçevesinde Ataşehir’deki ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere bisiklet dağıtıldı.

Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ataşehir Halk Sağlığı Merkezi işbirliği ile bugün İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu’nda yapılan törenle öğrencilere karne ödülleri olan bisikletleri teslim edildi.

Törende Ataşehir’de belirlenen başarılı öğrencilere dağıtılacak ödüllerin bir kısmının dağıtılacağını söyleyen Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican; “Milli Eğitim bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın işbirliği ile yürütülen “Sağlıklı Beslenme Hareketli Hayat Programı ve Sağlıklı Yaşam Kültürünü” teşvik çalışmaları kapsamında yer alan “Fiziksel Aktivitenin arttırılması Projesi” çerçevesinde Ataşehir’de belirlenen öğrencilere dağıtılan bisikletlerin sembolik bir kısmının dağıtımını bugün gerçekleştiriyoruz” dedi.

Ödülün aynı zamanda Obeziteye dikkat çekerek, yaşamın hareketlendirilmesi ile riskin azaltılabileceğinin altını çizen Ertuğrul Bilican; “Obezite çağımızın İlkokul çağından önce başlayan temel sorunlarından biri. Hareketsiz bir yaşamın getirdiği durumla birlikte, dengesiz beslenmeyle birleşince Obezite ile karşı karşıya kalırız. Bununla baş etmenin, mücadele etmenin yollarından biride hareketli bir yaşama geçmek gerekiyor. Sağlık Bakanlığımızın bisiklet kullanmayı teşvik etmek için ülke çapında değişik kurumlarla bu çalışmaları yürütüyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile de bu çalışmalar var. Ataşehir’de okullardan seçilen öğrencilere bisiklet hediye edilerek bu bir kısım öğrencimize yılsonu hediyesi oluyor.  Buradaki asıl amaç çocuklarımızın bisiklet kullanarak hareketli yaşamın içerisinde olmasını desteklemektir” diye konuştu.

Çocukların bisiklet kullanırken trafik kurallarına uymalarının önemine işaret eden Ertuğrul Bilican,  Ataşehir Toplum Sağlık Merkezinde çalışan arkadaşlarımıza, bu çalışmada bize destek sunan Şube Müdürü ve Müdür arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza da bisiklete bindiklerinde dikkatli kullanmalarını öneriyor ve hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu’nda düzenlenen törene;  Ataşehir Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Şube Müdürü Orhan Kuzu, İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu Müdürü Hüseyin Özaslan, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğünü temsilen Dr. Hande Şıpka, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.