Hoşgeldiniz  

BARIŞ YARKADAŞ; İSTİFA İÇİN NE BEKLİYORSUNUZ

admin | 14 Ekim 2015 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Röportajlar, Siyaset, Türkiye A- A+

baris_yarkadas_atasehir_chpAnkara’daki terör saldırısını protestoya katıldığı Ataşehir’de gündemi değerlendiren Barış Yarkadaş, istifa için 100 kişinin daha ölmesinin mi beklendiğini sordu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meclisteki konuşmasında “Terör örgütleri akrep gibidir. Tutanı da sokar” sözlerini hatırlatan Barış Yarkadaş, bu gün terör örgütlerinin işbirlikçilerine de zarar verir hale geldiğini söyledi.

Anakara’daki kanlı saldırıda 100 canı alan teröristleri yakalamayanların barışçıl gösteri ile terörü protesto edenlere biber gazı sıktığını, sert müdahale ettiğini belirten Yarkadaş, Başbakan Davutoğlu’nun elerinde liste olduğunu, ancak teröristlerin eylem yapmadan yakalayamayacaklarını söylediğini hatırlatarak; “Eylem yaptıktan sonra mı yakalayacaksınız?” diye sordu.

IMG_0108

BARIŞ YARKADAŞ; İSTİFA İÇİN NE BEKLİYORSUNUZ

100 İNSANIN ÖLÜMÜ SİZE YETMEDİ Mİ?

Saldırıda ihmali bulunan siyasi soruluların da istifa etmeleri gerekitiğini ifade eden Barış Yarkadaş; “Neyi bekliyorlar istifa için? 100 kişinin daha ölmesini mi bekliyorlar. 100 insanın ölümü size yetmedi mi?” diye sordu.

Ankara’da ki 100 insanımızın canına mal olan terör eyleminin adeta geliyorum dediğini söyleyen CHP İstanbul Milletvekili ve 1.Bölge Milletvekili Adayı Barış Yarkadaş, Suruç katliamının sorumlularının yargı önüne çıkarılamadığının altını çizdiği değerlendirmesinde “Daha önceden hatırlarsınız, 10 Temmuz 2015 tarihinde Suruç’ta 33 canımız, aynı terör örgütü tarafından katledildi. O günden bugüne, Suruç katliamına karışan tek bir kişi bile yargı önüne çıkarılmadı. Sorumluları bulunmadı. Adeta terör eylemleri iktidar eliyle, hükümet eliyle cesaretlendirildi. Hükümet Eylemi yapanların bağlantılar korundu kollandı, muhafaza altına alındı” dedi.

IMG_0118

BARIŞ YARKADAŞ; İSTİFA İÇİN NE BEKLİYORSUNUZ

ANKARA’DA PATLAYAN BOMBA, SURUÇ’TAKİNİN DEVAMI

Ataşehir’de basın mensuplarına gündemi değerlendiren Barış Yarkadaş iktidarın sorumluluğuna dikkat çekerek; Bugün Ankara’da patlayan bomba, Suruç’ta ki bombanın devamıdır. Bu bombanın Ankara’da patlamasının sorumlusu da siyasi iktidardır. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere; Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Milli İstihbarat Teşkilatı’nı kişisel istihbarat teşkilatına çeviren ve sadece AKP muhaliflerini takip eden, izleyen ve fişleyen Hakan Fidan’dır. Bu isimlerin tamamının istifa etmesi ve yargı önüne çıkması gerekmektedir. Bu siyasi sorumluluğun hesabını vermeleri gerekir. Bedelini ödemeleri gerekir” şeklinde konuştu.

atasehir_chp (3)

BARIŞ YARKADAŞ; İSTİFA İÇİN NE BEKLİYORSUNUZ

ANKARA’DAKİ BOMBACILARI YAKALAYAMAYANLAR, BARIŞ İSTEYENLERİ YAKALIYOR

Ankara’daki terör saldırısını protesto etmek isteyenlere polisin sert müdahale ettiği haberini aldığını kaydeden Yarkadaş; “Ankara’daki bombacıları engelleyemeyenler, yakalayamayanlar az önce Kadıköy’deki Barış Yürütüşüne müdahale ederek barış isteyenleri yakalıyor. Güçleri barış isteyenlere, ellerinde silah olmayanlara, masum eylem yapanlara ve barış için mücadele edenlere yetiyor” sözleri ile barışçıl gösterilerdeki orantısız müdahalelere dikkat çekti.

Ak Parti iktidarının dış politikasını Türkiye’ye Ortadoğu terörünü davet ettiğini iddia eden CHP İstanbul Milletvekili ve 1.Bölge Milletvekili Adayı Barış Yarkadaş, IŞİD gibi bir örgütün Türkiye’de taban bulabildiğine dikkat çektiği açıklamalarını şöyle sürdürdü:

atasehir_chp (14)

BARIŞ YARKADAŞ; İSTİFA İÇİN NE BEKLİYORSUNUZ

AKP’NİN POLİTİKALARI TÜRKİYE’Yİ ORTADOĞU’YA ÇEVİRMİŞTİR

Bu gün AKP’nin yürüttüğü politikalar Türkiye’yi Ortadoğu’ya çevirmiş, Ortadoğu’daki terör örgütleri de AKP tarafından adeta Türkiye’ye davet edilmiştir.  IŞİD gibi bir örgütün Türkiye’de taban bulabilmesi, eylem yapabilmesi, Yüzde 3 – 4’lük tabana sahip olması AKP iktidarının yarattığı siyasal iklimden kaynaklanıyor.  Bu terör örgütlerini adeta kormuş, kollamış güçlendirmiş; Ortadoğu’daki emellerini geçekleştirmek için bunlardan faydalanmaya çalışmıştır. Ama kendi eliyle yarattığı canavar bugün AKP’ninde sonunu getirecek bir hale dönüşmüştür.

“TERÖR ÖRGÜTLERİ AKREP GİBİDİR”

Terör örgütünden faydalanmaya, Ortadoğu’daki rejimi terör örgütü ile değiştirmeye, kendi hakimiyetini kurmaya çalışırsan, o terör örgütü aynı bir akrep gibi sonunda seni de ısırır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclisin açıldığı 1 Ekim günü ; “Terör örgütleri akrep gibidir. Onları tutanları da sokar demişti.  İşte bugün o terör örgütü gün geldi, Türkiye’yi de soktu. Kimdir bu isimler neden yakalanamıyor. Neden o bombacılara talimat verenler tespit edilemiyor.

atasehir_chp (19)

BARIŞ YARKADAŞ; İSTİFA İÇİN NE BEKLİYORSUNUZ

BU ÜLKENİN İSTİHBARATI NE İŞ YAPAR?

Bu ülkenin istihbaratı ne iş yapar? Ne iş Yapar Hakan Fidan? Sadece muhaliflerimi fişler? Neden bu iktidar korkmaktadır ki üstüne gidememektedir. Acaba hangi ilişkilere girdiler? Şimdi bu ilişkilerin açığa çıkmasından korktukları için mi terör örgütünün üstüne gidemiyorlar? Bu soruların cevabı bir an önce verilmesi gerekir. Ama bu sorulardan önce siyasi sorumluların o bir dakika dahi oturmamaları gerekir.

İSTİFA İÇİN NEYİ BEKLİYORLAR?

Az önce isimlerini saydıklarımın istifa etmeleri gerekiyor. Neyi bekliyorlar istifa için? 100 kişinin daha ölmesini mi bekliyorlar. 100 insanın ölümü size yetmedi mi?

IMG_0101

BARIŞ YARKADAŞ; İSTİFA İÇİN NE BEKLİYORSUNUZ

AK PARTİ TÜRKİYE’Yİ ORTADOĞU’YA ÇEVİREMEZ.

baris_yarkadas_atasehir_chp-

BARIŞ YARKADAŞ; İSTİFA İÇİN NE BEKLİYORSUNUZ

Bu iktidarın ne yapmak istediğini biliyoruz. AKP Ülkeyi bir Ortadoğu haline çevirip, etnik ve dini kimliklerin, mezhep kimliklerin birbiriyle çatışmasını, insanların birbirine düşman olmasını, kutuplaşmasını, ayrışmasını istiyor.

TÜRKİYE’Yİ BÖLEMEYECEKSİNİZ

Çünkü ayrıştırarak yaparak, kutuplaştırarak, çatıştırarak Türkiye’yi yönetebileceğini düşünüyor. Ama buradan bir kez daha söyleyeyim ki; Türkiye’yi bölemeyeceksiniz, yurttaşlarımızı çatıştıramayacaksınız, kimseyi birbirine düşman edemeyeceksiniz. Bin yıldır birlikte yaşayan insanlar bundan sonraki bin yıllarda da birlikte yaşamayı başaracaklardır.

CANLI BOMBAYI EYLEM YAPTIĞINDA MI YAKALAYACAKSINIZ?

Başbakan Davutoğlu dün; “Elimizde liste var ama canlı bomba eylem yapmadan yakalayamıyoruz. Eylem yapmadan yakalayamıyoruz” dedi. Bu dünya tarihine geçecek bir açıklamadır bu. Canlı bomba eylem yaptığında kendisini de patlatıyor. Eylem yaptıktan sonra mı yakalayacaksınız?

 “MAKUL ŞÜPHE” YASASI BU DURUMLAR İÇİN

Bizim ısrarla karşı çıktığımız “Makul Şüphe” yasası vardı. Makul şüphe tam da bu durumlar için çıkartıldığı söylenmişti. Bu yasa tamda bu tür durumlar için çıkartıldığı söylenmişti. Acaba bu “Makul Şüphe” yasası IŞİD terör örgütü için neden uygulanmıyor? Sadece Tayyip Erdoğan’ın muhalifleri için mi uygulanacak? Eğer bu yasa işlemdeyse milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) hiçbir şey beklemeden Terörle Mücadele Şubesine, bu 16 canlı bombanın ismini gönderir.  Terörle Mücadele Şubesi Canlı Bomba olarak tespit edilen bu isimler gözaltına alır. Türkiye’yi de kan gölüne çevrilmekten kurtarır. Ama belli ki AKP iktidarının ne terörle mücadele edecek bir stratejisi, ne gücü, ne enerjisine de buna ilişkin bir bakış açısı var. İktidar belli şeylerin ortaya çıkmasından korkuyor. Bunun içinde terörün üstüne gidemiyor.

IMG_0114

BARIŞ YARKADAŞ; İSTİFA İÇİN NE BEKLİYORSUNUZ

IMG_0123

BARIŞ YARKADAŞ; İSTİFA İÇİN NE BEKLİYORSUNUZ

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.