Hoşgeldiniz  

Bal Günlerine Yoğun İlgi

admin | 25 Kasım 2013 | Genel, İstanbul, Manşet A- A+

g+Âzdekesen1 yelizkoca standTürkiye genelindeki bal ve arı ürünleri üreticisi 106 firmanın katıldığı, Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi’ndeki İstanbul Bal ve Arı Ürünleri Fuarı sona erdi.

22-24 Kasım Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi’ndeki fuar, 79 ilde teşkilatlanmış il birlikleri, il birliklerine bağlı 57.000 profesyonel arıcı üyesi ve 5,9 milyon arılı kovan ile sektörün en büyük sivil toplum örgütü olan Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği tarafından düzenlendi.

Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi’ndeki fuarın açılışı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcı Mehmet Özgün ile Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz ve bal üreticisi bazı firma temsilcileri tarafından yapıldı.

Üretim İzni Alan Firmalar Katıldı

Dünya firmalarını aynı çatı altında buluşturan fuara üretim izni almış firmalar katıldı. TOBB izniyle düzenlenen fuarda bal ve arıcılıkla ilgili tedarikçi paketleme, kovan, polinasyon, tohum üreticileri ile ilgili üretici ve kurumlar buluştu.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz fuarla ilgili şu açıklamayı yaptı. “Ülkemizde 3900’u endemik olmak üzere 10.000 doğal bitki türü yetişiyor. 500 bitkinin nektar ve polen kaynağı olduğu biliniyor. Dünya çam balı üretiminin %90’ını ülkemizde yaptırıyor. Türkiye, dünyanın en büyük ikinci bal üreticisi. Bal çeşitliliğimiz çok fazla. Türkiye’de 150 binden fazla aile bal ve arı ürünleri ile geçiniyor. Amacımız bu fuarla son yıllarda yapılan üretim yanlışlarıyla itibar kaybeden şifalı besin maddesi bala itibarı yeniden kazandırmak.”

Radyo İstanbul Ajansı İle Canlı Yayın

Fuara, İstanbul Valiliği – İstanbul Ajansı ve Radyo İstanbul Ajansı da katılım gösterdi. Ziyaretçilere İstanbul Ajansı hakkında bilgi aktarımı ve ücretsiz gazete dağıtımı yapılırken, Radyo İstanbul Ajansı’ndan da canlı yayın ile üretici firmalarla röportajlar yapıldı.

Haber: Gözde KESEN

Fotoğraf: Yeliz KOCA

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.