Hoşgeldiniz  

Bakan Şahin ‘Sosyal Desteği Avrupa Kesti Biz Kesmedik’

admin | 19 Şubat 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Türkiye A- A+

Fatma_sahinAtaşehir’de Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nn (TSÇV) Cerebral Palsy (CP) ilgili yürütecekleri projenin açılş ve tanıtmına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de katıldı.

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Ataşehir’de Metin Sabancı Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nn (TSÇV) Cerebral Palsy (CP) ilgili yürütülecek projenin açılşına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin engellilerin istihdam ve diğer sorunları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Engelliler ile ilgili ellerinde veri bulunmadığını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin; “Gördüğüm en önemli eksikliklerden birisi bu idi. Hukuki ve yasal alt yapıyı oluşturuyoruz.”dedi.

Devletin kriz döneminde de sosyal destek programlarını aksatmadan devam ettirdiğine dikkat çeken Bakan Fatma Şahin; “Avrupa bu kriz döneminde destekleri çekti. Biz ise hiçbir dönemde kesmedik. Tam tersine bu sosyal destekleri daha da artırdık.”diye konuştu.

Yapısal değişikliklerin en önemlisini sağlıkta gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Fatma Şahin; “İstihdamda da bu yapısal değişikliği devam ettirmeliyiz. Hak temelli, adalet temelli bir uygulama olduğunu görüyorum engellilerin istihdamını, bu lütuf değil. Önümüzdeki günlerde 8150 engelli kardeşimizi istidama kazandıracağız.” dedi.

ngellilerde üniversiteli oranının hala % 2,5 olduğunu ifade eden Bakan; “Kadınlarda uyguladığımız pozitif ayrımcılığa devam edeceğiz. Kızlarımızda % 19 olan üniversiteli oranını %45 lere yükselttik. Bu yükselişi engellilerde de başarmalıyız.”dedi.

Daha önce toplu sınav olan engellileri kendi guruplarında sınav yapmayı başardıklarını söyleyen Bakan Şahin; “Engelliler için koruyucu ve önleyici tedbirler almalıyız. Sağlık raporu alırken engellilerin önündeki engelleri kaldırmalıyız. Bu pozitif ayrımcılık ile ulaşılan iyileşmeleri kadınlarda nasıl başardıysak kadınlarda da başarmalıyız. Ulusal birlik, hoşgörü ve empati gösterip bunu başarmalıyız.”diye engellilerin karşılaştıklara dikkat çekti.

“Erişebilirlik hala en önemli sorunumuz.” Diye konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin; Engellilerin ve yaşlıların ulaşımlarının ücretsiz hale getirilmesi yönünde; “Başbakanımızın talimatı üzerine çalışımlarımız devam ediyor.”diye konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.