Hoşgeldiniz  

‘Ayna Ayna Söyle Bana’ da MUTLU SON

admin | 18 Eylül 2013 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, Manşet A- A+

ayna aynaAtaşehir Belediyesi ile Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV) kadınlar için el ele verdi; “Ayna Ayna Söyle Bana” isimli Yaratıcı Sanatlar Terapisi Programı’nı hayata geçirdi.

Kadınların gerek toplumsal, gerek ailevi baskılar nedeniyle hissettikleri yetersizlik, çaresizlik, güvensizlik ve mutsuzluk gibi olumsuz duygulardan kurtulmalarını ve özgürleşmelerini sağlayan Yaratıcı Sanatlar Terapisi Ataşehir’de büyük ilgi gördü. Kayışdağı Lions Ataevi ‘nde düzenlenen programa katılan 45 kadın, programı başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Kadınların bu başarısı düzenlenen sertifika töreni ile taçlandırıldı.

Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Sergi Salonu’nda 17 Eylül Salı günü düzenlenen sertifika törenine; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman ile İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürü Duygu Övür, TSÇV Genel Direktörü Nigar Evgin ve TSÇV Yaratıcı Sanatlar Terapisti Nilgün Türkcan da katıldı.

“Farkına vardım, kendimi sevdim”

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, belediye olarak bu projede yer aldıkları için mutlu olduklarını dile getirerek, kadınların yaşamda var olabilmeleri için bu ve buna benzer projelerin büyük önem taşıdığını söyledi. TSÇV Genel Direktörü Nigar Evgin ise, “Ataşehir Belediyesi’ne bu projeye verdiği destekten dolayı teşekkür ederim. Ataşehir Belediyesi ile yaptığımız bu projenin çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi. Yaratıcı Sanatlar Terapisti Nilgün Türkcan da terapinin katılımcılara yaşamın pozitif yönlerini görmelerine olanak tanıdığını, katılımcıları yaşama karşı cesaretlendirdiğinin altını çizdi. Yaratıcı Sanatlar Terapisi Programı’na katılan Yasemin Koçyiğit de proje sayesinde yeteneklerinin farkına vardığını, kendisini sevebilmeyi öğrendiğini söyledi.

Konuşmaların ardından “Ayna Ayna Söyle Bana” isimli Yaratıcı Sanatlar Terapisi Programı’na katılan 45 kadın sertifikalarını, Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman ile İlhami Yılmaz’ın elinden aldı. Sertifika programından sonra katılımcılar, Fotoğraf Sanatçısı Ahmet Gül tarafından çekilen etkinlik fotoğraflarından oluşan sergiyi gezdiler. Sergiyi gezenler, fotoğraflarda kadınların cesaretlerine ve duvarlarını yıkma serüvenlerine tanıklık ettiler.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.