Hoşgeldiniz  

Ayhan Öztürk, ‘İnsanlar Park Yüzünden Birbirlerini Vuracak’

admin | 25 Ocak 2019 | Ataşehir, Gündem, Kentsel Dönüşüm, Manşet, Özel Haber, Röportajlar, Siyaset, Üst Manşet A- A+

Muhtar Ayhan Öztürk, İmar planında beklediği emsali alamadığını, meclis üyelerinin İçerenköylünün hakkını savunmadığını halkın varlık içinde yokluk çektiğini iddia etti.   

Recep Kenan/itvhaber.com

İmar planlarındaki adaletsizliklere dikkat çeken İçerenköy Muhtarı Ayhan Öztürk Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com ‘a yaptığı açıklamalarda 40 – 50 arsa maliklerinin bir araya gelme anlaşabilmedeki güçlüklere dikkat çekti.

50 PARSEL SAHİBİ NASIL MÜTEAHHİTLE ANLAŞACAK

Babadan kalan çocukların miras paylaşamadıklarına dikkat çeken İçerenköy Muhtarı Ayhan Öztürk, 50 parsel maliklerinin uzlaşarak müteahhitle anlaşmalarının zorluğunun altını çizerek; “Milleti varlık içinden yoksul duruma düşürdüler. Ondan sonrada; plan yaptık!. Babadan kalan mirası 4 kardeş paylaşamıyorsa 50 parsel sahibi oturup nasıl bir şekilde müteahhitle anlaşacak. Bu plan plan değil.” Dedi.

İNSANLAR YAKINDA BİRBİRİLERİNİ PARK YÜZÜNDEN VURMAYA BAŞLAYACAK

İstanbul’daki otopark sorununa dikkat çeken Ayhan Öztürk, www.itvhaber.com ‘a konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Burada 9.50 dedikleri üç buçuk kat olan yerler var. Burayı da on iki buçuk kat yapın. Altına da oto park şerhini koyun. İnsanlar yakında sokaklarda birbirilerini park yüzünden vurmaya başlayacak. Şehircilik ve İmar planları buna uygun yapılır. 30-35 bin alıp otopark alanını daireye çevirme.” İfadelerine yer verdi.

İçerenköy Muhtarı Ayhan Öztürk Recep Kenan aracılığıyla www.itvhaber.com ‘a yaptığı açıklamalarda şu ayrıntılara yer verdi:

ALIN SİZE PLAN NE YARSANIZ YAPIN!

“19 Aralık 2018 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesinden bize bir yazı geldi. Aralık 2016 yılında İçerenköy 1/5000 lik ve 1/1000 lik planları yapıldı. Ne hikmetse Hal ile Carrefour’un olduğu bölge için yeniden ayrı bir plan çıkarttılar. Yani 19 Aralık 2018 tarihinde gelen yazıda buraya ayrı plan çıkaracağız diye bir yazı gönderdiler. İçerenköy’de 1993 senesindeki beş binlik planlarda 2.07 emsal verilmişti. Bu emsal ile ilgili muhtarlık ve mahalle halkı ile beraber iki binin üzerinde dilekçe vererek hiç olmazsa bunu 2.07 den 2.30- 2.40- 2.50’ye kadar çıkarma imkânınız varsa çıkarılmasını istedik. İnsanlar ömürleri boyunca bir daire almış. 100 metrekare dairenin 30 metresini alıpta müteahhitte vermeyin. 100 metrelik daire şahsa verilirse İçerenköy Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm amacına ve gayesine ulaşır. Maalesef bu itirazlarımız 24 ay bekletildi. Seçimlere ramak kala 1/5000’lik planları çıkardılar. İlçe belediyesi zaten 1/1000’lik planları hazırlamıştı. Ataşehir Belediyesi hazırlamış olduğu 1/1000’lik planları meclis gündemine alarak Meclisten çıkarttı. Vatandaşa da alın size bir plan yaptık ne yarsanız yapın demeye getirdiler. Aşağı yukarı 40 parselin birleştiği 10 bin-8 bin veya 12 bin metrekare alana 2.07 emsal verilirken İçerenköy’de 800 metrekare bir arsaya da 2.07 emsal veriliyor. Burada adaletsizliğin had safhası var.”

“DAHA NE İSTİYORSUNUZ, SİZİ KURTARDIK!!!..”

“İtirazlarımızın sebebi adil bir planın çıkması içindi. Fakat Büyükşehir bize; -daha ne istiyorsunuz, alanınız yeşil alandı. Sizi kurtardık… İsteye isteye doymuyorsunuz. Ne verdiysek razı olmadınız- ithamlarında bulundular. Aynı zamanın belediye başkanı Kadir Topbaş’ın ağzıyla konuşuyorum. Nuri Cıngıllıoğlu Lisesi’nin orda yaptığı konuşmada kendisine söylediğim zaman aynen bunları söyledi. Bu garip halkın elini kim tutarsa daima iktidar olur. Kim ki zengine yalakalık yaparsa, o zenginlerin ayağında paspas olur ayaklarını siler, o zenginlerde çeker gider.  Yine garip halk gelir o paspası temizler. Onun için toplumu unutmayacaksın.”

VARLIK İÇİNDE YOKLUK ÇEKİYOR BU MİLLET

“Burada ne yazık ki Carrefour ve Hal’in olduğu yer şu an Metronun transfer alanıdır. Dudullu, Kartal ve Kadıköy Kartal arasındaki değişim noktası. Bu transfer alanında ne olacak. Oraya bir AVM hayal edeceklerdir ya da bir otel yaptıracaklar. Peki, fertlere bu varda, millete yok mu? Babanızın cebinden de vermiyorsunuz. Emekevler’in oraya aşağı yukarı 4 bine yakın dükkân, daire dâhil bakanlık tarafından 35 kat imar çıkarttılar. Şu anda Ataşehir ve Büyükşehir Belediyelerine bu millet imar çıksın diye parti gözetmeksizin oy verdi. Varlık içinde yokluk çekiyor bu millet.”

SEÇİLİPTE HALKI SAVUNMAYANLARA YAZIKLAR OLSUN

“Benim sitemim şu; İçerenköy Mahallesinden seçilmiş olan Ak Parti ve CHP Meclis üyelerine sitem ediyorum. Çünkü bu planları savunmadılar. Emsali biraz daha yükseltin diye mücadele vermediler. Gelip kahveleri dolaştıkları zaman; -bu plan çok iyi daha ne istiyorsunuz.- dediler. Ne demek çok iyi? İstanbul Belediye Başkanı veya birim müdürlerinin kapılarını silkeleyerek hizmet alacaksınız. Siz halkı temsil ediyorsunuz. Halkı savunacaksınız. Büyükşehir’i, İmar Planlarını veya Hukuk Komisyonlarını savunmayacaksınız ki halk ayağa kalkarak hakkını arasın. Anadolu’dan gelen vatandaş burada bir arsa bulmuş, oda yeşil alan olmuş. En büyük sıkıntımız budur. Biz bunu savunduk diye en kötü muhtar Ayhan Öztürk oldu. Bana bunu söyleyenlere yazıklar olsun. Meclis üyesi olarak seçilipte halkı savunmayanlara da yazıklar olsun. Yeni seçilecek meclis üyeleri, mutlak suretle milleti savunmak için seçilsin. Parti başkanlarını, belediye başkanlarını savunmak için, ayakçılık yapmak için seçilmesinler. Benim temennim bu. Yeni seçilecek belediye başkanlarına da; Allah hidayet ve basiretlerini arttırsın. Menfaatleri için değil milletin menfaatleri için çalışmayı nasip etsin.”

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.