Hoşgeldiniz  

AYEDER’DEN ERZİNCAN KÖYLERİNE EĞİTİM MALZEMESİ

admin | 01 Ekim 2016 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

ayeder-1AYEDER (Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği) yönetim kurulu üyeleri Erzincan’ın ilçelerinde köy okulları öğrencilerine eğitim malzemelerini hediye etti.

Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği AYEDER Erzincan’da öğrencileri unutmadı…

2016-2017 Eğitim ve öğretim döneminin başlaması nedeniyle AYEDER (Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği) yönetim kurulu üyeleri Erzincan’ın ilçelerinde köy okullarını bizzat gezerek çanta ve kırtasiye malzemelerini öğrencilere hediye ederek eğitmenlere ve öğrencilere başarılar dilediler.

ayeder-2

Merkez İlkokulunda yapılan programda İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Aziz GÜN, AYEDER Yönetim Kurulu üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılım sağladılar.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Aziz GÜN, AYEDER’in çalışmalarını takip ettiğini ve 3 yıldır derneğin güzide yönetimi ile tanıştığını,  17 Haziran da yine başka bir proje ile yöneticileri misafir ettiklerini, insan ve özellikle çocuklarımıza yönelik çalışmalarından dolayı dernek yöneticilerine teşekkür etti.

ayeder-12

AYEDER Başkan Yardımcısı Sayın Nesimi BEYAZSAÇ ise konuşmasına Dernek Başkanımız Sayın Gürsel SARIMADEN’in yoğun programı nedeniyle katılamadığını ancak tüm hemşehrilerine selamını getirdik Eğitimcilerimize ve öğrencilerimize yeni eğitim öğretim döneminde başarılar diliyoruz diyerek 26-27 Eylül tarihlerinde Erzincan’da Otlukbeli Zafer İlkokulu, Çayırlı Harmantepe ve Balıklı köy okullarını, Tercan Başbudak, Beşgöze, Çadırkaya ve Altunkent köy okulları, Merkez Osmangazi köy okullarını ziyaretlerinde öğrencilere kırtasiye malzemelerini ve çantalarını hediye ettiler.Osmangazi ilkokuluna ses cihazları sitemini de hediye eden AYEDER yönetim kurulu başkan yardımcısı Sayın Nesimi BEYAZSAÇ faaliyetlerinde insan odaklı ve özellikle eğitim sağlık ve kültürel alanlarda çalışmalar yaptıklarını ifade ettiler. Derneğin amaç ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ayeder-4

AYEDER 2009 ylında Ataşehir Erzincanlılar Derneği olarak kurulmuş olup 2011 yılında adını Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği olarak değiştirmiş 2016 yılında ise adını Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği AYEDER olarak tescil ettirmiştir.

AYEDER metropol şehirde tüm hemşehrilerini bir çatı altında toplamak amacıyla faaliyetlerine devam etmektedir.

AYEDER özellikle eğitim konusunda okul ve sınıf kütüphaneleri, bilgisayra destekli kütüphaneler açarak ilçelerimize destek olmuşlardır.

Öğrencilerimize çanta, kırtasiye malzemeleri, kışlık bot ve spor ayakkabı hediye etmişlerdir.

Sağlık konusunda hastanelerimize, yaşlı ve engelli hemşehrilerimize akülü ve tekerlekli sandalyeler desteği sağlamıştır.

Talepler doğrultusunda taziye evlerinin ihtiyaç listelerini karşılamaktayız.

Metropol sehirde tüm hemşehrilerimizi Şubat ayında Geleneksel  Erzincan’ın Kurtuluş Şöleni adıyla onbinleri biraraya toplamaktadır.

ayeder-6

İstanbul’daki Erzincanlıların birlik, beraberliklerini sağlayarak yardımlaşma ve dayanışma ortamı yaratmak ve Erzincan kültürünü İstanbul’da yaşatıp istanbullulara tanıtmak amacıyla kurulan Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) Gürsel SARIMADEN başkanlığında 15 kişilik ekipten oluşmakta olup yönetim kurulu Erzincan’ın ilçelerinden temsilciler tarafından faaliyetlerine devam etmektedir.

ayeder-5ayeder-8ayeder-9

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.