Hoşgeldiniz  

AYEDER THM Gönüllüleri’nden MSKM’de Türkü Gecesi

admin | 06 Temmuz 2018 | Ataşehir, Kültür & Sanat, Manşet, Türkiye A- A+

AYEDER (Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği) Özgür Akdemir yönetimindeki AYEDER Türk Halk Müziği gönülleri korosu Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde konser verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İlknur Kaplan’ın sunuculuğunda MSKM Halit Akçatepe Konser Salonunda düzenlenen gece Erzincan’ın tanıtıldığı AYEDER’in hizmetlerinin özetlendiği sinevizyon  gösterimi ile başladı.

Sinevizyon sonrası sahne alan Şef Özgür Akdemir yönetimindeki AYEDER gönüllüleri korosu sevilen türküleri koro ve solo olarak seslendirdiler.

Yazar Evgin Atalay’ın onur konuğu olduğu gecede Sanatçı Gürkan Capkan konuk olarak katıldı.

Ay eder gönillüleri

Recep Kenan paylaştı: 4 Temmuz 2018 Çarşamba

Şef Özgür Akdemir yönetiminde; Birsen Yaman, Birten Eyi, Çağdaş Aslan, Erkan Özbey, Fehmi Güneş, Hasan Ali Demir, İbrahim Özen, Nilüfer Balcı, Özden Irmak, Sinan Kaplan ve Süleyman Turan’dan oluşan AYEDER gönüllüleri korosu izleyicilere türkü ve duygu yüklü bir gece yaşattı.

Ay eder gönillüleri

Recep Kenan paylaştı: 4 Temmuz 2018 Çarşamba

Recep Kenan paylaştı: 4 Temmuz 2018 Çarşamba

Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde düzenlenen konser öncesi konuşan Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) Başkanı Gürsel Sarımaden; türkülere zamnan ayırmak için kısa konuşmak istediğini vurgulayarak; “Bugün hep beraber türkü dinlemeye geldik. Bize bu imkânı sağlayan Ataşehir Belediyesine, bizleri yalnız bırakmayan dernek başkanlarımıza ve hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bu derneğin kuruluşunda emek veren Ataşehir Belediye Başkan yardımcımız Sayın Abdullah Der’e ayrıca teşekkür etmek istiyorum.  Burada dernekçilik yapmaya çalışıyoruz. Tek söyleyeceğim şey derneğimize sahip çıkalım. Yıl sonunda yapılacak kongrede bütün Erzincanlıların AYEDER’e sahip çıkmalarını diliyorum. Türkülerle kalın, türkülerle yaşayın diyorum” dedi.

MSKM (Mustafa Saffet Kültür Merkezi)’nde gerçekleştirilen geceye Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) Başkanı Gürsel Sarımaden ile birlikte; Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Sadık Kayhan ve Abdullah Der, Kalender Özdemir, CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Süleyman Karadağ, CHP eski meclis üyeleri Metin İnce ve Tarkan Buztaş, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Aykut Yalçın, dernek, birlik ve STK temsilcileri, AYEDER üyeleri ve Ataşehirliler katıldı.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.