Hoşgeldiniz  

AYEDER Ev Sahipliğinde Erzincanlıların Coşkulu ‘Düğünü’

admin | 24 Şubat 2015 | Ataşehir, Genel, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

Atasehir_ayeder_gursel_sarimaden_bostanciİstanbul Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlediği ‘düğün gibi şölende İstanbul’daki Erzincanlıları buluşturdu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Bostancı Gösteri Merkezi’nde üçüncüsü düzenlenen ve sevilen sanatçıların sahne aldığı şölene katılım yoğun oldu. Saat 13:00’da başlayan etkinliğin ilk dakikalarından itibaren salonu dolduran Erzincanlılar sahne alan sanatçıların türkülerine eşlik ederken zaman zaman da halay çekerek eğlenceye katıldılar.

Gürsel Sarımaden başkanlığındaki Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) tarafından Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen şölene CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski bakanı Mustafa Kul, Maltepe Belediye başkanı Ali Kılıç, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Erzincan ilçe belediye başkanları, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Abdullah Der, Namık Sürmen, İlhami Yılmaz, Kalender Özdemir, Hüseyin Hışman, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp  Yıldırm, belediye meclis üyeleri ile STK, dernek başkan ve temsilcileri ile milletvekili aday adayları katıldı.

ayeder_gursel_sarimaden_bostanci (ali)

“Adlarımız Farklı Olsa Da Soyadımız Türkiye”

AYEDER tarafın düzenlenen şölende konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç; “Beslendikleri kültürlere sırtını dönmeden halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak gördüklerini ifade ederek, Maltepe’de din, dil, ırk farkı gözetmeksizin herkesi kucaklıyoruz. Maltepe’de bir ilke imza atarak Noel ve Muharrem haftasında tatil ilan ettik. Herkes kendi dini günlerinde, evlerinde kalarak ibadetlerini yapıyor. Bununla da gurur duyuyoruz. Adlarımız farklı olsa da soyadımız Türkiye” diye konuştu. Şölende,  AYEDER Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Güzel Süslü tarafından, Başkan Kılıç’a katkılarından dolayı plaket verildi.

Erzincanlılar Mukaddes Düğüne Konuk Oluyor

Birbirilerini tanımadıkları metropolde her yıl şölen düzenlediklerini söyleyen Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) Başkanı Gürsel Sarımaden; “Biz her yıl büyük Erzincan ailesinin Mürüvvetini gördüğü bu mukaddes düğüne konuk oluyoruz. Bize yılda bir düğün yetmez. Bir birimiz tanımamız ve birlikte zaman geçirmemiz gerekiyor. Hepimiz biliyoruz ki bugün bizi buraya toplayan, kalplerimizin en derin köşelerinde Erzincan’a olan hasretimizdir. Ayrışmalara ve bölünmelere giden bir dünyada insanların kapı komşularını dahi tanımadıkları metropollerde, Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) yönetimi olarak toplandık. Erzincan’ın kalkınması için ne gerekiyorsa yapma kararı aldık. Sorumluluk üstlendik” diye konuştu.

 ayeder_gursel_sarimaden_bostanci (6)

“Erzincan’ın Üç Kütüphane Daha Kuracağız”

AYEDER Başkanı Gürel Sarımaden konuşmasının devamında; “ Sizler bizim için önemlisiniz, çok değerlisiniz. Yıllardır sürdürdüğümüz eğitime katkımıza bundan sonrada devam etme kararı aldık. Köy okullarımıza yaptığımız kitap desteğini daha da artırdık. Sizlerin desteği ile Erzincan’ın üç ilçesinde daha kütüphane kuracağız. Bu güne kadar gösterdikleri çabalar ve emekler için AYEDER Yönetim Kurulundaki bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnsan gökte ya da yerde olmayı kendi seçer. Bizde gökte olmaya ant içtik. Taşıdığımız yüke omuz veren kadim dostlarımıza teşekkür ederim. Mezhepçiliğin ve siyasetin bizleri ayırmadığı bu şölende hepinize iyi eğlenceler diliyorum. İlçe dernekleri olarak federasyona dönüşmenin eşiğindeyiz. Yakın bir tarihte de il olarak konfederasyon olacağımızın müjdesini alacaksınız” dedi.

ayeder_gursel_sarimaden_bostanci (5)

“Bir Tarafım Aşkale Bir Tarafım Tercan”

Doğu kökenli bir aileden geldiğinin altını çizen Sosyal Dönüşüm Vakfı Sözcüsü ve CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Gamze Akkuş İlgezdi,  doğu topraklarının kızı olduğunu vurguladığı konuşmasında; “Bir tarafım Aşkale bir tarafım Tercan. Birkaç senedir Erzincanlıların şölenlerine katılıyorum. Beraberliğin hiç bozulmadığını görüyorum. Bu beraberliği sağlayan tüm yöneticilere teşekkürlerimi iletiyorum. İstanbul gibi bir metropolde bu kalabalığı her sene sağlıyorlar” dedikten sonra; “Birliğiniz, dirliğiniz hiç bozulmasın, pir yardımcınız olsun” dileğinde bulundu.

İlknur Kaplan’ın sunuculuğunu yaptığı şölende; Arzu Şahin, Oğuz Aksaç, Kenan Coşkun, Aynur Haşhaş, Göksel Sağlam, Yaşar Sarıkaya, Özgür Akdemir, Aslı Asiye Ergün, Mustafa Karaçeper, Filiz Kılıç sahne alarak, seslendirdikleri eserlerle katılımcılara eğlenceli bir şölen yaşattılar.

AYEDER’e Ataşehir’de Dernek Merkezi

Program sonunda plaket verilen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yıldırım kısa birer konuşma yaparak katılımcıları selamlamadılar. Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der konuşmasında, Başkan Battal İlgezdi’nin Ataşehir’de Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER)’ne dernek merkezi olarak kullanılmak üzere yer tahsisi sözünü verdiğini duyurdu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.