Hoşgeldiniz  

Avrupalının En Çok Tıkladığı Göbeklitepe ‘KABE’ ile Sinemada

admin | 11 Aralık 2014 | Genel, Kültür & Sanat, Manşet, Özel Haber A- A+

leveent_akcay_kabe_gobeklitepe_sinemaGünümüzde yaklaşık 13 bin yıl önce insanlığın “Avcı – toplayıcı” döneminin sonu tarım toplumuna geçiş öncesi Şanlı Urfa’da yapılan Göbekli Tepe’deki tapınaklar sinemada.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yapımcı, Yönetmen ve Oyuncu Levent Akçay’ın yeni filmi Kâbe’de Şanlı Urfa’da bulunan Göbekli Tepe’deki tapınaklar da sinema açısından ilk defa bir filme konu oluyor.

Göbeklitepe Tarihi Yeniden Yazdırıyor

Günümüzde 13 bin yıl önce MÖ 9500 – 7000 yıllarında insanlığın “Avcı – toplayıcı” döneminin sonu, tarım toplumuna geçiş öncesi Şanlı Urfa’da yapılan Göbeklitepe’deki tapınaklar, Avrupalılar tarafından merak edilip Türkiye’nin internette en çok tıklanan yerleri arasında. Bölgenin önemli tarih turizmi merkezleri arasında yer alan ve keşfiyle insanlığın tarihinin yeniden yazılacağının iddia edildiği Göbeklitepe insanların yerleşik düzene geçip tarım toplumuna dönüşünün ilk izlerini taşıyor.

Bilim Adamları Hacerü’l Esved Taşını Araştırıyor

İslam dünyası ve diğer dinlerin İslâm’ı anlamasına yardımcı olacağı ifade edilen Levent Akçay’ın Kâbe filminde; Türkiye’de bir grup bilim adamı Kâbe’nin yapısında var olduğu bilinen Hacerü’l esved taşını araştırmak için maceralı bir yolculuğa çıkar. Her biri kendi alanında uzman olan bilim adamı grubunu İstanbul ve Mekke’de çeşitli sürprizler beklemektedir.

Maskeli film yapım tarafından 2014 yılında tasarlanan proje, Türk sinema tarihine geçecek ilginç bir proje olarak adlandırılabilir. Bu film İslam dünyası ve diğer dinlerin İslâm’ı ve onun görkemli kültür yapısını daha iyi anlamasına yardım edecektir.  Çekimleri  biten “Kâbe, Hacer’ül Esved” 2015’te sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Levent Akçay’ın Yeni Filmi “Kabe” Vizyona Hazırlanıyor

Yapımcı, Yönetmen ve Oyuncu Levent Akçay’ın yeni filmi Kâbe, Hacer’ül Esved‘in çekimleri hızlı devam ediyor. Başrollerinde Murat Onuk, Levent Akçay, Nil Ateş, Murat Göktepe, Mehmet Yücel Özkal, Mehmet Akif Özcan’ın bulunduğu film 2015’te izleyici ile buluşacak.

Levent Akçay’ın Yeni Filmi “Kabe” Tarihçinin Araştırması Konu Ediliyor  

İlgi alanı tarih ve din olan Prof Kahraman Tezel insanlığın giderek yozlaştığı tezini savunmaktadır. Tarihin tozlu sayfaları arasında araştırmalarını yaparken Kâbe ile ilgili ilginç bulgular elde eder. Birbirinden farklı özellikleri olan bilim adamlarını toplayarak Kâbe duvarının köşesinde bulunan Hacer’ül Esved taşını incelemeye karar verir. Bilim dünyası tarafından tarihin ilk tapınağı olarak kabul edilen Göbeklitepe’den başlayarak araştırmalarını derinleştirirler. İslam’ın temiz çağrısını insanlara kabul ettirmek amacıyla Hacer’ül Esved taşı incelenecek ve insanlığın ilk tapınağının Kâbe olduğunu kanıtlamaya çalışacaklardır. Tarih profesörü Taylan Barbaros, din adamı Prof. Dr Behçet Baysal, bilişim uzmanı Azra ve korumaları eski MİT ajanı Hikmet Kartal ile gizemli bir yolculuğa çıkarlar. Ancak bu süreç hiç kolay olmayacaktır.

Akçay’ın Kâbe filmi aksiyon, bilim kurgu ve dram anlatımı ile oldukça sürükleyici bir hikâyenin içerisinde, görsel efektlerle bezeli filmde gerçekleştirilen hava çekimleri başta olmak üzere, aksiyon ve macera sahneleriyle şimdiye kadar beyazperdede eşi görülmemiş güzellikte görüntüler barındırıyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.