Hoşgeldiniz  

AVM’deki Yürüyen Merdiven Tehlikeli

admin | 06 Mart 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

belediye meclisAtaşehir Belediye Meclisi Mart Ayı İkinci Oturumu’nda gündemsiz toplandı. Yeni salondaki toplantıda teknolojik aksilikler devam etti. AVM’deki merdiven tehlikesine dikkat çekildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meclis Başkanvekili Semih Selimoğlu tarafından gündemsiz olarak açılan birleşimde söz alan üyeler meclise kazandırılan yeni salon için teşekkür ederek hayırlı olması dilekleri iletildi.

Adalet ve kalkınma Partisi Meclis Üyesi Şengül Karslı yeni belediye binası için Battal İlgezdi’ye teşekkür için asılan dev afişleri gündeme getirerek kimler tarafından yapıldığını sorarak; “bir belediye başkanının görevi zaten belediyenin binasını yapmak değimlidir.”diye sordu.

Bir başka Ak Partili üye Erol İbrahimağaoğlu da asansörde bilgi yazıları olmadığını söylemesi üzerine Başkanvekli Semih Selimoğlu; “Bina çok yeni. Eksiklikler fark edildikçe AVM idaresinin görevi olan bu eksikliklerin tamamlanması taleplerimizi iletiyoruz.”diye açıkladı durumu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Ataşehir Belediye Meclis üyesi Remzi Yıldırım tarafından iletilen ve çok önemli olduğunu düşündüğümüz; AVM deki yürüyen merdivenlerin korumasının yetersizliği ve çok yüksek oluşunun tehlike arz ettiğine dikkat çekti.

Ak Partili Meclis Üyesi Remzi Yıldırım ‘AVM’deki Yürüyen Merdiven Tehlikeli’

Ak Parti Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Remzi Yıldırım yaptığı özel açıklamada; “AVM’nin yürüyen merdivenleri hem çok yüksekte hem de korunaksız. Bu merdivenler hem meclis katına hem de nikah salonuna hizmet veriyor. Dolayısıyla yaya trafiği oldukça yüksek bir merdiven. Kalabalık guruplar kullanacak bu sırada düşenler olabilir.”deyip yakın geçmişte Cevahir AVM’deki yürüyen merdiven kazasına dikkat çekerek; “Yakın geçmişte Cevahir Alışveriş Merkezi’nde yaşanan kazayı hatırlayalım. Burada da benzer bir kaza yaşanabilir. Bu tür olumsuzluklar yaşanmadan tedbir alınmalıdır.”diye konuştu.

Bağımsız üye Erol Dolu bir süredir cevapsız kalan önergelere cevap verilmeğe başlandığı ancak, üst açıklamaların yetersiz olduğunu belirtmesi üzerine Meclis 1. Başkanvekili Selimoğlu açıklamasında; “Belediye Başkanı Sayın Battal İlgezdi aynı zamanda meclisimizin de başkanıdır. Dolayısı ile belediye başkanı başlığını da kullanabilir.”dedi.

Erol Dolu’nun kurban yerleri ile ilgili verdiği soru önergesinde belediyenin kurban yeri olarak kaç yeri kiraya verdiğini sordu. Konu ile ilgili sözlü önergeye cevabı Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Abdullah Der; belediyeden 14 kurban yeri talebi olduğunu onlara da tahsis yapıldığını ifade etti.
Belediye Meclis Üyesi Mehmet İYİLİKLİ ise Belediye tarafından basılan davetiyelerin kime ve ne kadara bastırıldığını bir davetiye için bu kalitede davetiyenin israf olduğunu, çevreci bir belediye iddiası ile çeliştiğini söyledi.

CHP’li Üyeler İlhami yılmaz ve Hüseyin Çulha tarafından verilen sözlü cevaplarda; davetiyenin kurumsal temsil anlamı olduğunu, çok değişik üst düzey devlet kurumlarının yöneticileri ve üniversitelere gönderildiğini bu davetiyelerin kalitelerinin gerekli olduğunu söylediler.

Son olaraksöz alan CHP’li Üye İnci Beşpınar ise 8 Mart Etkinlikleri davettiyelerinin Doğuş üniversitesi ile birlikte bastırıldığı ve protokle gönderileceği için kalitesini yüksek tuttuklarını ifade etti.

Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkanvekili Semih Selimoğlu Mart ayı toplantısının ikinci birleşimini, 8 Mart Cuma günü Saat 16:30 da toplanmak üzere kapttığını açıkladı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.