Hoşgeldiniz  

TBMM’deki AVM Önergesi Esnafı Umutlandırdı

admin | 12 Aralık 2014 | Ekonomi, Genel, Gündem, Manşet, Siyaset A- A+

esnaf-avm - tbmmAk Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan tatilde kapanış getiren AVM Teklifi esnafı umutlandırdı.

Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi” Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Meclise sunulan kanun taslağına göre büyük mağazalar, Pazar günü ve resmi tatil günleri tamamen, diğer günler ise saat 20.30’dan itibarenmüşteri trafiğine kapanacak. Meclise sunulan bu yeni düzenleme esnafa yeni bir soluk getirecek.

Istanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik YILMAZ, “Biz yıllardan beri aynı şeyi söyledik, AVM içinde hizmet veren büyük marketlerin bünyesinde nalburdan fırına, fırından manava, manavdan kasaba kadar her reyon var. Müşteri içeri girdiğinde aynı mekan içinde tüm alışverişini yapıyor. Bugün aynı güzergah üzerinden birden fazla AVM bulunmaktadır. Aslında esnafın asıl büyük rakibi AVM’lerde ve her sokakta şube açan dev market zincirleridir.

Avrupa ülkelerinde AVM’ler şehir dışındadır ve hafta sonu da genelde belirli bir saatten sonra kapalıdır. Ayrıca Avrupa ülkelerinde AVM’nin bulunduğu bölgedeki esnafın mağduriyetini önlemek üzere, AVM’deki mağazalardan elde edilen verginin yüzde 20’si havuzda toplanıp mağdur esnafa dağıtılmaktadır. Bu tasarıyı olumlu buluyoruz. Ama esnafın gerçekten korunmaya ihtiyacı vardır. Anayasa’nın 173. Maddesi de, “Devlet esnafı korur ve kollayıcı tedbir alır” ifadesini hükmetmektedir. Tasarı teklifi bu açıdan da yerindedir” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.