Hoşgeldiniz  

Ataşehirli Malatyalılar ATAMAD’ı kuruyor

admin | 20 Kasım 2012 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

Ataşehirli Malatyalılar, Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD)’ın kuruluş çalışmalarını tamamlamak üzere. Kurucu üyelerden oluşan komite çalışmalarda sona geldi.

Ataşehirli Malatyalılar ATAMAD’ı kuruyor

Ataşehir Malatyalılar Derneği (ATAMAD) kuruluş çalışmalarını hızlandırdı.

Kurucu üyeler, bu kapsamda Sahan Restaurantta bir araya geldi. Oldukça neşeli bir ortamda buluşan Malatyalılar hem hasret giderdi hem de yeni dernekleri hakkında fikir alışverişinde bulundular. Yaklaşık 60 kurucu üyenin ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin katıldığı toplantı samimi bir ortamda gerçekleşti.

Ataşehir’de yaşayan Malatyalıların örgütlenmesi gerektiği konusunda görüşlerini hayata geçirmek için uzun ve yoğun bir çalışma dönemi geçiren Komite Sözcüsü Himmet Kaya amaçlarını, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları ve gelecekle ilgili planlarını anlattığı konuşmasında şöyle dedi : “Uzun yıllardır yaşadığım Ataşehir’de Malatyalıların nüfus yoğunluğu olarak ilk dört İl içinde olmasına rağmen örgütlü olarak haraket etmemesini bir kayıp olduğunu düşünüyorum. Hem biz Malatyalılar hem de yaşadığımız Ataşehir için… Malatyalılık kimliği, bulunduğu her ortamda her zaman ön saflarda kendine yer bulan liderlik vasıflarına sahip bir yapıdadır. Buna rağmn Ataşehir gibi İstanbul’un en önemli İlçesinde dernekleşmememenin doğru olmadığını düşünüyorum. Ataşehir ilçesinde yaklaşık 20 bin Malatyalı hemşerimizin yaşıyor. Belediye başkanımız dahi Malatyalı… Artıkbu eksikliği giderme zamanı geldi.”
Kaya, 50-100 kişiyle bir araya gelenlerin, kitlelere mal olmuş gibi davranıp Ataşehir’de söz sahibi olmaya çalıştıklarını, bu durumda Ataşehir’de yaşayan Malatyalıların bir kenarda durmasının doğru olmadığını hatırlatarak konuşmasına şöyle devam etti: “ İşte bu noktada bir kaç arkadaşımla yola çıktık… Ulaştığımız her hemşerimiz bize ‘çok iyi düşünmüsünüz , bir an evvel örgütlenelim’ dediler… İlk toplantımızı 20 kişiyle gerçekleştirerek adımılarımızı atmaya başladık.. O toplantı sonunda bir komite oluşturarak tüzük hazırlanması, dernek yerinin tesbiti ve derneğimizin kurucu üyelerinin belirlenmesi için, yoğun çalışmalar yaptık.”

Dernekleşme çalışmaları sırasında Malatyalı hemşerilerinin yanısıra Ataşhir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’den de destek gördüklerini, İlgezdi’nin ‘Üzerimize düşen görev ne olursa yapmaya hazırız’ dediğinin altını çizerek “Şu anda, çalışmalarmızın birinci bölümünü ve en önemlisini tamamladık. Resmi olarak oluşumumuzu en kısa zamanda tamamlayacağız. Şimdi ise çalışmalarımızın ikinci bölümünü hayata geçireceğiz.

Bunu da sizlerin değerli görüşlerini ve önerilerini alarak yapıp, sizlerle beraber yolumuza devam edeceğiz.”dedi.
Kaya son olarak da bu kadar kısa bir zamanda bu noktaya gelmelerine katkıda bulunan dernek üyelerine ve toplatıyla katılan hemşerilerine teşekkür etti.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de toplantıda hemşerilerine kısa bir konuşma yaptı. İlgezdi, sivil toplum örgütlerinin önemine değinerek, örgütlenmenin, bir araya gelip, güçbirliği yapmanın üzerinde durduğu konuşmasında “Ben de bir Malatyalı olarak bu dernekleşmeye elimden gelen desteği vereceğim. Bugün burada bir araya gelen hemşerilerimiz elbirliğiyle öncelikle kültürlerine, geçmişlerine sahip çıkıp, gelecek için çalışmaya, yeni projeler üretmeye de başlayacaklardır. Gücünüzün, istediklerinizi başarmanızda çok etkili olacağını düşünüyorum.

Yemeğe katılan Malatyalılar sırayla kendilerini tanıtıp, Ataşehirlilerin Malatya’da örgütlenmsi hakkında düşüncelerini açıkladılar.
Fikir alışverişi sonrası hem yemek yiyip hem de sıladan söz ettiler.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.