Hoşgeldiniz  

Ataşehirli Kadınlar İstanbul Sözleşmesi’ne Sahip Çıktılar

admin | 16 Ağustos 2020 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Genel, İstanbul, Manşet A- A+

Ataşehirli kadınlar Cumhuriyet Meydanı’nda buluşarak “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” sloganı ve “6284 Uygulansın” istemi son günlerde tartışılan İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıktılar.

Recep Kenan/itvhaber.com

“Ataşehir’de İstanbul Sözleşmesi kırmızı çizgimizdir”,  “Edindiğimiz hakları elimizden alamayacaksınız” demek için bir araya geldiklerini kaydeden Ataşehirli kadınlar son günlerde tartışılan İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmak için Cumhuriyet Meydanı’nda buluştular.

“İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” sloganı ve “6284 Uygulansın” istemi ile meydanda buluşan Ataşehirli kadınlar, kadından da öte insan yaşamını destekleyen, cinayetlere, taciz ve tecavüzlere karşı bir karşı duruş sergilediklerinin altını çizdiler.

Kadınlar için İstanbul Sözleşmesi’nin öneminin altını çizen kadınlar, yaptıkları açıklamada “İstanbul Sözleşmesi aile içindeki ve dışındaki şiddetle mücadele eder. Aileyi sözleşme değil şiddet parçalar. Sözleşmenin tartışılması aile içinde erkek şiddetini arttırır. Bu nedenle kadınlar için #İstanbulSözleşmesi #PazarlıkKonusuDeğil” ifadelerine yer verdiler.

Öte yandan CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Kadın Kolları Genel Merkezi ile eş zamanlı olarak “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR!” başlığıyla İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıktıkları basın açıklaması yaptılar.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı Ve Tüm İl ve İlçe Kadın Kolları Tarafından Eş Zamanlı Yapılan Basın Açıklaması:

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR!

BASIN AÇIKLAMASI TIKLAYINIZ

İstanbul Sözleşmesi Kırmızı Çizgimizdir! Diyerek İstanbul sözleşmesine sahip çıkan ve  6284 Uygulansın diyen kadınlar İstanbul genelinde değişik zamanlarda bu amaçla çeşitli etkinlikler düzenliyorlar.

Kaynak: www.itvhaber.com

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.