Hoşgeldiniz  

ATAŞEHİRLİ GENÇLER KILIÇDAROĞLU İLE ‘GENÇLİĞE HİTABE’Yİ OKUDU

admin | 20 Mayıs 2017 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Ataşehir CHP, Genel, Gündem, Manşet, Siyaset A- A+

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Başkan Battal İlgezdi, Ataşehir’deki 19 Mayıs kutlamalarında Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni Ataşehirli gençlerle birlikte okudu.

Recep Kenan/itvhaber.com

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında program hazırlayan Ataşehir Belediyesi, akıllarda kalan sahneyi Hababam Sınıfı oyuncuları ile canlandırırken Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte okudular.

Ataşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Ataşehir Gençlik Festivali’ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP Genel Başkan yardımcıları, CHP PM Üyesi ve aynı zamanda Başkan İlgezdi’nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi’nin de aralarında olduğu milletvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları, birim müdürleri, CHP Ataşehir İlçe yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

19 MAYIS TÜRK DEVRİMİNİN DOĞUM GÜNÜDÜR

Bağımsızlığın sönmez meşalesi 19 Mayıs’ı kutlamak için bir araya gelindiğinin altını çizen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, kurtuluş meşalesinin Samsun’da yakıldığını belirttiği konuşmasında; “Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ve anlamak için buradayız. Bugün onun ilkelerinden güç alarak cumhuriyet değerlerine sahip çıkmanın onuru heyecanı ve coşkusu için bir aradayız. 19 Mayıs laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetinin temelidir. Hürriyet tutkusuyla yaşayan bir milletin tarihinin akşının değiştiği zaferdir. İşgal altında diz çökmeyen Anadolu’nun şerefidir, onurudur, namusudur. 19 Mayıs, Mustafa Kemal Atatürk’ün kayıtsız şartsız milli egemenlik için ‘Ya bağımsızlık, ya ölüm’ inancıdır. Emperyalizme karşı esir düşmüş mazlum devletlere umut olan, Türk devriminin doğum günüdür. Bu vesile ile unutanlara hatırlatmayı bir görev biliyorum. Bizler cumhuriyetin aydınlık yolundan, demokrasiye olan bağımsızlıktan, cumhuriyetimize olan sonsuz inancımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Tüm yasaklara ve engellere rağmen onurumuzun ve gururumuzun meşalesi olan ulusal bayramımızı bugünde yarında coşku ile kutlamaya devam edeceğiz.”ifadelerine yer verdi.

GENÇLİĞE HİTABE ÇOK ÖNEMLİ BİR METİN

Gençliğe Hitabenin okunmasından sonra konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Gençlerimiz benim bile tümünü ezbere bilmediğim Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni tümü ile ezbere okudular.”diyerek; Kılıçdaroğlu, “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni tümü ile ezbere okudular. Gençlerimize yürekten ‘sevgilerimi, saygılarımı, sunuyorum. Gençliğe Hitabe çok önemli bir metin. Gazi Mustafa Kemal’in Türkiye Cumhuriyetini gençlere niçin emanet ettiğini orada gayet güzel anlatır. Verdiği mesajda umutsuzluk yoktur. Gençliğe Hitabe; “en zor koşullarda dahi damarlarındaki asil kana güveneceksin ve mücadelenin sürdüreceksin’ der. O nedenle bir karşı darbe süreci yaşadığımız, gazetelerin hapse atıldığı, üniversitelerin susturulduğu, gazeteler üzerine baskıların inşa edildiği bugünlerde sizin okuduğunuz metin, çok ama çok değerlidir” şeklinde konuştu.

19 MAYIS 1919 CUMHURİYETİN KURULUŞU VE KURTULUŞUDUR

Atatürk ve silah arkadaşlarının cumhuriyetin ön sözünü Çanakkale’de yazdıklarının altını çizen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, geçilmez denilen Çanakkale’yi gerçekten de geçilmez kıldıklarını kaydederek,  “Çocuklarımıza Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu anlatamadık. Cumhuriyetimizin nasıl kurulduğunu anlamak için Osmanlı’nın nasıl battığını anlatmamız lazım. Akdeniz’i gölü haline çeviren Osmanlı nasıl oldu da battı? Osmanlı’nın son dönemine bakın. Kadınların okuma yazma oranı binde 8. Erkelerde okuma yazma oranı yüzde 6 – 8. 16 Mayıs 1919’da İstanbul’da Gazi Mustafa Kemal Dolmabahçe’nin önünde demirli düşman gemilerine ‘Geldikleri gibi gidecekler’ der. Tersaneli işgal edilmiş, orduları dağıtılmıştır. Devletin bütün gelirleri Duyun-u umumiye ile düşmanın elindedir. Buna rağmen mutsuzluğa kapılmamış, Samsun’a çıkmıştır. 19 Mayıs 1919 cumhuriyetin kuruluşu ve kurtuluşudur.”dedi.

YASAK KORKUNUN ESERİDİR

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yıllarındaki tek parti eleştirilerinin doğru olmadığının altını çizen o günün yaşananları, bu günün koşulları ile o günü yargılamanın olmadığını kaydeden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, İngiltere’den, Yunanistan’dan, İsviçre’den önce kadına seçme ve seçilme hakkı verdiğini ve kadın erkek eşitliğini getirdiğini kaydettiği konuşmasını, “İlk kadın muhtarlarımız, ilk kadın hakimlerimiz, ilk kadın doktorlarımız gelmiştir. Gençler niye konuşuyor diyorlar. 140 karakterli bir tweetten bile rahatsız olanlar var. İstedikleri kadar rahatsız olsunlar bu ülkenin gençliği asla susmayacaktır. Yasak korkunun eseridir. Ama korkunun ecele faydası yok. Bu ülkenin gençliğinin damarlarında özgürlük ve bağımsızlık akmaktadır. Cumhuriyetin zor şartlarda kurulduğunu biliyoruz. Okuma yazma oranının bu kadar düşük olduğu bir ülkede yani Türkiye Cumhuriyetinin 1920’li yıllarında. O zaman çok partili hayata geçmek için Hakkari’de, Polatlı’da okuma yazma bilen birilerini bulmamız lazımdı. Karadeniz’de bulmamız lazımdı. Seçim sandığına okuma yazma bilen birilerini bulup koymamız lazımdı.”ifadeleri ile tamamladı.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.