Hoşgeldiniz  

ATAŞEHİR’E ENGELLİ MECLİS ÜYESİ ADAY ADAYI BİROL EKŞİ

admin | 14 Kasım 2013 | Ataşehir, Ataşehir CHP, Genel, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Siyaset, Yerel Seçim Aday Adayları A- A+

birolAtaşehir’in ilk engelliler derneği kurucusu olan TSD Kadıköy Şube Başkanı Birol EKŞİ, Cumhuriyet Halk Partisi’nden engelli meclis üyesi aday adayı oldu.

Recep Kenan/haberinasli.com

Kadıköy (Erengazi) Sakatlar Derneği kurucusu ve Ataşehir Engelliler Dayanışma Derneği’ni kuran ilçenin ilk engelli ve aileleri derneğiyle engellilere hizmetleri, faaliyetleri ile ön planda olan Birol EKŞİ,  engelliler kontenjanından CHP Meclis üyesi aday adaylığına başvurmak için 18 yıldır görev yaptığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne emeklilik dilekçesini verdi.

Başta “eğitim,sağlık,Mesleki kurslar,Rahabilitasyon  Eğitimi,Halk Eğitim,Mesleki Eğitim Kültür Sanat ” alanlarında farklı bir başarıya imza atarak üyelerinin günlük yaşamdaki öz güvenlerinin artmasında gayreti ve çabası olmuştur.

TSD KADIKÖY ŞUBESİ Başkanı Birol EKŞİ, TSD Genel Başkanı Şükrü BOYRAZ’ın desteğini de alarak 27 Ocak 2012 tarihinde yapılan Türkiye Sakatlar Derneği Kadıköy Şubesi seçildiği başkanlıkgörev süresinde; TSD Genel Başkanı Şükrü BOYRAZ ve Belediye Başkanı Battal İLGEZDİ’nin katkıları ile İşadamı Ali AĞAOĞLU’ndan engellilerin hizmetinde kullanılmak üzere engelli taşıma aracı hibe almıştır. Yine Ataşehir Belediyesi tarafından Engellilere yer tahsisi yapılmasını sağlamıştır.

Birol EKŞİ Kimdir?

Çankırılı bir ailenin üç çocuğundan en küçüğü olarak 1972 yılında Üsküdar da dünyaya geldi. Küçük yaşta çocuk felci geçirerek hayatını engelli olarak sürdürdü, ilköğretim lise öğrenimini İstanbul’ da bitirdi, 1991 yılında Ayşe EKŞİ ile hayatı birleştirerek, üç çocuk babası oldu. 1994 Yılında Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü bünyesinde görev yaparken MEB ‘in açtığı sınavlarda Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne engelli personel olarak başladı.

1998 yılında engelli arkadaşı Nevzat AĞBULUT ‘un tavsiyesi ve yönlendirmesi ile TSD Kadıköy Şubesi ile tanıştı. 2003 yılına kadar aktif gönüllü üye olarak görev yaptı. Aynı zamanda İstanbul Çankırılılar Eğitim Kültür Vakfı’nda gönüllü üye Çankırılılar Platformu’nda Engelliler Meclis Başkanı halen Ataşehir Çankırılılar Derneği Genel Sekreterliği görevini sürdürmektedir.

Birol EKŞİ seçildiği TSD Kadıköy Şube Başkanlığı görevinden Genel Başkanları Sayın Şükrü BOYRAZ ‘ın uygun görüşleri ve desteği ile Mart ayında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde Engelli Kadrosundan Cumhuriyet Halk Partisi sarflarından aday adayı olacağından istifa ederek , 18 Yıl Milli Eğitim Hizmet süresinden sonra kısa süre önce emekliliğini isteyen Başkan Birol EKŞİ Ataşehir CHP İlçe Başkanlığına başvurusunu gerçekleştirmiştir.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.