Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de Diyarbakır’a ‘Kardeşlik Bahçesi’ Kararı

admin | 27 Mart 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Teknoloji A- A+

anadolu_1Tüm Sinop Dernekleri Federasyonu, Anadolu Konfederasyonu’nun rutin olarak 15 günlük aralıklarla yaptığı toplantılarının sonuncusuna Ataşehir’de ev sahipliği yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

41 ile ait federasyon ve derneklerin oluşturduğu, Anadolu Federasyonları birliği platformu olan Anadolu Konfederasyonu’nun toplantısı Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin katılımı ile Bostancı Green Park Otel’de gerçekleşti.

Başkanlığını Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı da olan İsmail Kabakçı’nın yaptığı Tüm Sinop Dernekleri Federasyonu (TÜSİDEF)’in ev sahipliğinde Ataşehir’de gerçekleştirilen toplantıya Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Amasyalılar Federasyonu Başkanı İsmail Aktaş, Manisalılar Başkanı, Mustafa Ogan, Giresun federasyonu Başkanı Sıtkı Ada, Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Vahap Yartaş, Erzurumlular Federasyonu Başkanı Aydın Pürhan, Niğdeliler federasyonu Başkanı Aşiret Dalcı, Bingöl Dernekler Federasyonu İbrahim Aybek, Diyarbakır Dernekleri Federasyonu Başkanı Murat Gökhan, Çordef Başkanı Süleyman Gökçe, Cide Dernekler Birliği Başkanı Yaşar Erçelik, Hanönü Dernekleri Birliği Başkanı Cengiz Yıldız, Çerkeş Dernekleri birliği Başkanı Erol Tepebaşı, ve çok sayıda dernek başkan ve yöneticisi katıldı.

 

TOPLANTIDAN RESİMLER

 

Van’dan Manisa’ya, Sinop’tan Diyarbakır’a, Çankırı’dan Bingöl’e, Amasya’dan Kastamonu’ya Türkiye’nin her köşesinden konfederasyon, federasyon ve dernek başkanlarının katıldığı huzur, barış ve kardeşlik içerisinde yapılan Anadolu Konfederasyonu çalışma toplantısında, gündemdeki konular ile ülke sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Son zamanlarda federasyon ve konfederasyon sayısındaki artışa dikkat çeken Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Tüm Sinop Dernekleri Federasyonu (TÜSİDEF) Genel Başkanı İsmail Kabakçı; “dernek federasyon ve konfederasyonlarda birliği sağlayarak bu tehlikeyi ortadan kaldırmak mümkün. Belediye olarak dernekler ve diğer sivil toplum kuruluşlarına elimizden gelen desteği veriyoruz.”dedi.

“Başkan İsmail Kabakçı’nın da söylediği gibi; dernekçinin parası pul, karısı duldur.”diyerek söze başlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; Stk’larda, derneklerde çalışana gönüllülere duyduğu saygıyı ifade ederek, evlerinden çocuklarından aldıkları zamanı buralara ayırdığını ifade etti.

Devletin il derneği, federasyon ve konfederasyonlarına deste vermesi gerektiğini belirten Başkan İlgezdi; “Burada bir başlangıç var. Bu başlangıç desteklenmelidir. Bölge milletvekilleri de bu konuda gerekli girişimleri yapmalıdır.”dedi.

Ataşehir’de 8 – 10 derneğe yer sözü verdiğini ifade eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; aslında daha fazla yer verme hedeflerinin olduğunu, ancak İBB’nin bu iş için ayırdıkları yerleri cami alanı olarak ellerinden aldığını söyledi.

Anadolu Konfederasyonu adına TÜSİDEF Genel Başkanı ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kabakçı’nın ev sahipliğinde burada olduklarını ifade eden Giresun Platformu Başkanı; “Bize bu olanağı sağlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve onun aracılığı ile tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Birçok dernek ve federasyonun merkezi Ataşehir’de. Anadolu Konfederasyon’umuzun merkezinin de Ataşehir’de olmasını istiyoruz.”dedi.

Televizyon programı yapımcısı Zeynel Parmaksız’ın TÜSİDEF yöneticisi sıfatı ile katıldığı toplantıda; tek kadın katılımcı olarak katılan Vartolular Derneği Ümraniye Şube Başkanı Ayten Bingöl katılımcıların ilgi ve takdirini topladı.

İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Vahap Yartaş konuşmasında, federasyonların konfederasyonlaşma ile örgütlenecekse, teşkilat yapısının çok iyi yapılması gerektiğini ifade ederek; “köylere cenaze götüren, festivaller düzenleyen düzeyde bir yapı olmamalıdır. Türkiye’nin siyasetinde, yönetiminde ve politikasının belirlenmesinde söz sahibi olan bir konfederasyon yapısı oluşmalıdır.”diye konuştu.

Nisan sonunda planlanan Diyarbakır gezisinin organizasyonu ile ilgili görüşlerin alındığı toplantıda; Diyarbakır gezisinin süresi ve katılma talepleri toplandı.

Konu hakkında çalışmalar ile ilgili bilgi veren Diyarbakır Dernekleri Federasyonu Başkanı Murat Gökhan; büyük ölçüde hazırlıkların tamamlandığını ifade ederek katılımcıların listesinin kendilerine ulaştırılması halinde otellerde rezervasyon yapacaklarını belirtti.

Diyarbakır’a yapılacak konfederasyon üyesi dernek, federasyon başkan ya da yöneticilerinin gezisinin 3 gününde ülke sorunlarının konuşulacağı, tartışılacağı çalışma toplantısı olarak düşünüldüğünü; bu üç gün dışında ziyaretçilerinin bütün ihtiyaçları kendileri tarafından karşılanmak üzere; Diyarbakır’ı, Diyarbakırlıları tanımak amaçlı il gezisi olarak planlandığını, sürenin ise 5, 7 ya da 10 gün olarak öngörüldüğünü belirtti.

Diyarbakır’da kurulması planlanan ‘Kardeşlik Bahçesi’ne il temsilcilerinden bölgelerinin sembolleri olan bitki, ağaç dikmek istediklerini ve illerden fidan gönderme sözü alan Diyarbakır Dernekleri federasyonu Başkanı Murat Gökhan; tutmayacağını bile bile çay fidanı bile dikeceklerini ifade ederek,”Ya tutarsa!”diyerek Nasrettin Hoca’ya gönderme yaptı.

Katılımcılar tarafından süresi uzun bulunan gezinin süresinin kısa tutulmasına ve katılımcıların bildirilmesine karar verilerek gündem tamamlandı.

Diyarbakır gezisine katılmayı çok arzuladığını belirterek kapanış konuşmasına başlayan TÜSİDEF Genel Başkanı ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kabakçı, terör sorunundan ve çözüm sürecinden söz ederek; “Bu sorunu kim çözerse çözsün, kim tarihe geçerse geçsin, ben o liderin bırakın ellerini, ayaklarının öperim.”diyerek tamamladığı konuşması sonrasında salondaki katılımcılardan çok güçlü bir alkış aldı.

 

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.