Hoşgeldiniz  

Ataşehir’deki Kediler Yeni Yuvalarına Kavuşuyor

admin | 26 Ocak 2016 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, Manşet A- A+

atasehir_kediÇevre ve hayvan dostu projeleriyle ön plana çıkan Ataşehir Belediyesi, sokak kedileri için Ataşehir’deki site ve apartmanların bahçelerine “Kedi Evleri” yerleştiriyor.

Bu yıl yerleştirilecek 100 yeni kedi evi ile sokak kedileri koruma altına alınırken, mama ihtiyaçları da Ataşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

İlk olarak 2013 yılında başlanan projeyle Ataşehir genelinde site ve apartmanların bahçelerindeki 150’ye yakın noktaya konulan kedi evleri sayesinde, sokak kedileri kış aylarında soğuktan korunuyor. Bu yıl yerleştirilecek 100 yeni kedi evi ile Ataşehir’deki toplam kedi evi sayısı 250’ye çıkacak.

Ayrıca yerel hayvan gönüllülerine kedilerin beslenmesi ile ilgili mama desteği sağlanıyor. Ataşehir Belediyesi tarafından her kedi evi için hayvan gönüllülerine düzenli olarak 15 kiloluk kedi maması desteği sağlanıyor.

(Kedi Evleri, zarar vermek isteyen veya başka amaçlar için kullanmak isteyen vatandaşlar ile sokak köpeklerinden korunmak için sadece korunaklı site ve apartman bahçelerine konulmaktadır.)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.