Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de yönetmen Hilmi Etikan ile Sinema Söyleşileri

admin | 06 Mayıs 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

DIGITAL CAMERAAtaşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yarışmasında dereceye giren yönetmen Hilmi Etikan ile Sinema Söyleşileri gerçekleşiyor.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Ataşehir Ulusal Kısa Film Yarışması’ kapsamında, ünlü yönetmen Hilmi Etikan, 1-2 Haziran 2013 tarihleri arasında Ataşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda “Sinema Söyleşileri” gerçekleştirecek.

Hilmi Etikan, film üretim aşamaları ve tekniği konusunda temel bilgiler almak isteyen sinema tutkunları için, iki günlük yoğun bir program sunacak.

Katılımcılar iki gün sürecek beşer saatlik bu ilginç programda, sinema sanatının mutfağı konusunda birçok yeni bilgi edinirken, iyi bir seyirci olmanın ana noktalarını da öğrenecekler.

“Sinema Söyleşileri”nin programı

1 Haziran 2013 Cumartesi: Sinemanın Temel Kavramları, Film Yapım Aşamaları, Kameraların Özellikleri ve Kamera Hareketleri, Film Grameri

2 Haziran 2013 Pazar: Objektiflerin Yapısı ve Karakterleri, Ses ve Aydınlatma Teknikleri, Senaryo

Çok sayıda onur ve emek ödülüne sahip Hilmi Etikan, bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalarla birçok sinemacının yetişmesine yardımcı oldu. Bu yıl 25’incisi gerçekleştirilecek olan “İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali”nin yöneticiliğini aralıksız sürdürerek izleyicinin nitelikli yerli ve yabancı kısa filmlerle tanışmasına olanak sağladı. İlgiyle izlenen çok sayıda belgesel filme yönetmen olarak imza attı.

Etikan’ın vereceği, katılımcı sayısının sınırlı olacağı “Sinema Söyleşileri”ne katılmak isteyenler Ataşehir Belediyesi’ne başvurabilecek.
ATAŞEHİR ULUSAL KISA FİLM YARIŞMASI

Hilmi Etikan’ın da jüri üyesi olduğu, Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çevre konulu kısa film yarışmasında “Geri Dönüşmez Filmler” yarışacak.
Başvuruların 15 Mayıs 2013 tarihine kadar yapılacağı yarışmada büyük ödül 5 bin lira. 30 dakikadan daha kısa süreli filmlerle başvurulacak yarışmaya, bir yarışmacı en fazla iki filmle katılabiliyor.

Ataşehir Ulusal Kısa Film Yarışması jüri üyeleri: Dr. Füsün Ertuğ (Etnobotanik Araştırmacısı, Arkeolog ) Hilmi Etikan (Belgesel Film Yönetmeni), Ayten Kartal (Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü), Doğa Kılcıoğlu (Yönetmen-Yapımcı ) ve Ümit Ünal (Yönetmen)

Profesyonel ve amatör olmak üzere iki kategorisi bulunan yarışmanın başvuru formlarına ve ayrıntılı bilgilere www.atasehirkisafilm.com internet adresinden ulaşılıyor.

 

 

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.