Hoşgeldiniz  

ATAŞEHİR’DE ‘YEŞİL POTA, TEMİZ DOĞA’ PROJESİ BAŞLIYOR!

admin | 09 Ekim 2012 | Ataşehir, Ekonomi, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Spor, Türkiye A- A+

Ataşehir Belediyesi’nin Çevre bilincini, basketbol sevgisini pekiştirmeyi amaçlayan proje kapsamında Ataşehir’deki okullar arasında yarışmalar düzenleniyor.

ATAŞEHİR’DE ‘YEŞİL POTA, TEMİZ DOĞA’ PROJESİ BAŞLIYOR!

Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Bu kapsamda  Ataşehir Belediyesi, Ülker Sports Arena ve ÇEVKO el ele verdi, “Yeşil Pota, Temiz Doğa” sloganı ile yola çıkılarak basketbol maçlarının biletlerinden kesilicek bağışlarla çeşitli etkinlikle ve yarışmalar kaynak yaratılıyor.

10 Ekim’de başlatılacak çalışmalar ile ilgili taraflar arasında yapılacak protokol ve Ataşehir Belediyesi tarafından duyurulan program şöyle;
Bu yıl daha çok çocuk basketbolu sevecek, Daha çok ambalaj atığı ekonomiye kazandırılacak:

“YEŞİL POTA, TEMİZ DOĞA” PROJESİ BAŞLIYOR!

Dünya nüfusu hızla artıyor, doğal kaynaklarımız tükeniyor. Acil olarak tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmeli, değerlendirilebilir nitelikli atıkları geri dönüştürmeliyiz. Bu bilinçle Ataşehir Belediyesi, Ülker Sports Arena ve ÇEVKO el ele verdi, “Yeşil Pota, Temiz Doğa” dedi…

Çevre bilincini, basketbol sevgisi ile pekiştirmeyi amaçlayan proje kapsamında Ataşehir’deki okullar arasında yarışmalar düzenlenecek ve dereceye giren okullara bedava basketbol maçı biletleri hediye edilecek. Böylelikle çocuklar basketbol heyecanını yaşama şansı bulacak ve basketbolcularla tanışma fırsatı yakalayacak.

Proje ile ilgili olarak Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi şunları söyledi: “Biz Mavi Kapak Projesi ile Türkiye’de öncü olmuş bir belediyeyiz. Binlerce engelli vatandaşımız bu proje sayesinde, tekerlekli sandalyeye kavuştu ve binlerce ton plastik ambalaj atığı, ekonomiye yeniden kazandırıldı. Ataşehir Belediyesi olarak çevre bilincini geliştirecek projelere imza atmaya devam edeceğiz. Ülker Sports Arena ve ÇEVKO Vakfı ile gerçekleştirdiğimiz “Yeşil Pota, Temiz Doğa Projesi” de Türkiye’ye örnek olacak, buna yürekten inanıyorum.”

İlgezdi, dar gelirli yüzlerce çocuğun bu proje ile Türkiye’nin en modern salonunda en önemli basketbol maçlarını izleme şansına kavuşacak olmasının da kendilerini ayrıca mutlu ettiğini söyledi.

Proje destekçilerinden ÇEVKO Vakfı Genel Müdürü Mete İmer, “ ÇEVKO Vakfı olarak 21 yıldır ambalaj atıklarının geri kazanımı konusunda çalışıyor ve belediyelerimiz ile çeşitli projelerde birlikte yer alıyoruz. Ataşehir Belediyesi de çevre konusundaki çalışmaları ile öne çıkan bir belediye. Yarınımız, geleceğimiz olan çocuklarımız “Yeşil Pota, Temiz Doğa” projesi ile hem çevre bilinci kazanacak hem de spor yapacaklar. Projenin başarısına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Ülker Sports Arena Genel Müdürü Shane Chalmers de çocuklar ve gençlerde çevre bilincinin yerleşmesinin amaçlandığı “Yeşil Pota, Temiz Doğa” projesinin kendilerini çok heyecanlandırdığını belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti: “Ülker Sports Arena, açılmasının üzerinden 1 yıldan kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen bir çok dünya yıldızını ve sporcusunu ağırladı. Tüm bu etkinlikler bizi heyecanlandırdı ancak bu projeden duyduğumuz heyecan çok farklı. Ülker Sports Arena’nın da içinde bulunduğu Ataşehir’de yer alan tüm ilköğretim ve lise öğrencileri ile çevre bilinci ve spor sevgisini birleştiren bu platformda bir arada olacağımız için mutluyuz.”

YARIŞMA İÇERİĞİ VE DETAYLAR

– “Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanmasıyla Çevre Bilincinin Yerleştirilmesi” İşbirliği Protokolü 10 Ekim 2012 – 18 Haziran 2013 tarihleri arasında sürecek.
– İki aylık periyotlarla düzenlenecek okullar arası ambalaj atığı yarışmaları sonucunda dereceye giren okullara toplam 200 adet basketbol maç bileti hediye edilecek,

– Her ay önceden duyurulacak 1 basketbol maçında 20 adet karışık ambalaj atığı (plastik, metal, kompozit, kağıt ) getiren ilk 20 çocuğa bilet hediye edilecek,

– Öğrenciler basketbol karşılaşmalarına Ataşehir Belediyesi tarafından sağlanan araçlarla ulaştırılacak.
– Maçlara katılan çocuklara kitap, tişört, basketbol topu gibi hediyeler de verilecek.

Medya sponsorluğunu Radyo Viva’nın üstlendiği projenin tanıtım toplantısına Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Fenerbahçe Ülker oyuncuları katılacak.

Tarih: 10 Ekim 2012 Çarşamba

Saat: 10.30

Yer: Ülker Sports Arena / Ataşehir

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.