Hoşgeldiniz  

ATAŞEHİR’DE YENİ YILIN İLK FESTİVALİ: KLASİK MÜZİK

admin | 30 Aralık 2016 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, İstanbul, Kültür & Sanat, Manşet, Üst Manşet A- A+

klasik_muzik_festivali“Kültür ve Sanat Burada” sloganı ile yola çıkan Ataşehir Belediyesi, 2017 yılının ilk ayında Uluslararası Klasik Müzik Festivali düzenliyor. Festival ilçede bir ilk olma özelliğini de taşıyor.

ATAŞEHİR 2017’Yİ ULUSLARARASI KLASİK MÜZİK FESTİVALİ İLE AÇIYOR

Ataşehir sakinlerinin bu tür özel festivalleri sürekli ilçe dışında takip etmek zorunda kaldığını belirten Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, yeni hizmete giren Mustafa Saffet Kültür Merkezi (MSKM) ile akustik düzene sahip konser salonu ve koltuk kapasitesinin arttırılması sonucu ilçenin uluslararası festivallere ev sahipliği yapabilecek aşamaya geldiğini bildirdi.

Dünyaca ünlü müzisyenlerin yer alacağı festival, 6 – 21 Ocak tarihlerinde Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Bilkent Senfoni Orkestrası Yaylı Çalgılar Topluluğu’nun açılış konseriyle başlayacak olan festivalde genç yeteneklere de yer verilecek.

Aura Musicale ve Jozsef Balog Ataşehir’de

Barok müziğin ustaları olarak bilinen Aura Musicale Topluluğu ve müzik otoriteleri tarafından ismi günümüzün en yetenekli piyanistleri arasında gösterilen Jozsef Balog festivale Macaristan’dan katılacak isimler.

Festival Brüksel Kraliyet Konservatuarı virtüözlerini ağırlıyor

Programda Belçika’dan iki “müzik profesörü” yer alıyor. Aynı zamanda Brüksel Kraliyet Konservatuarı’nın da üyeleri olan; piyanist Muhiddin Dürrüoğlu ve klarnet virtüözü Ronald Van Spaendonck, bir oda müziği grubu olan Ensemble Kheops ile Ataşehir’de olacak.

Festivale Türkiye’den katılacak bir diğer grup yine dünyaca tanınan ve Türkiye’nin çağdaş müzik repertuvarına katkıda bulunan Borusan Quartet olacak.  Programın kapanış konserini ise geleceğin piyano virtüözü olarak gösterilen ödüllü müzisyen Utku Asan gerçekleştirecek.

Yerel yetenekler uluslararası isimlerle aynı sahnede

Ataşehir Belediyesi’nin “Halkın kültür ve sanat hakkının karşılanması kamusal bir zorunluluktur” düşüncesi kapsamında ilçedeki genç yeteneklerden kurulu Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası da, Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nde müzikseverlerle buluşacak olan ilk yerel topluluk olacak.

  • Açılış konserinin biletleri MSKM Gişesinden 3 Ocak’tan itibaren satışa sunulacak. Diğer konser biletleri ise konser tarihinden 3 gün önce yine MSKM gişesinden alınabilecek. Tüm Festival biletlerinin fiyatı 5 TL.
  • Gişe, sabah 10.00 akşam 20.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

MSKM Gişe Tel.: 0216 570 5000 Dahili 2202

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.