Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de ‘Yaya Geçidi Nöbeti’ Etkinliği Düzenlendi

admin | 02 Ekim 2019 | Ataşehir, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+

Türkiye geneliyle eş zamanlı olarak şehir içindeki yaya geçitlerindeki “Yaya Geçidi Nöbeti” etkinliği, Ataşehir’de de Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş’ın katılımıyla düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak trafik işareti ve levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerinde düzenlenen “Yaya Geçidi Nöbeti” etkinliği ile sürücülerde farkındalık oluşturuldu.

İçişleri Bakanlığı’nın trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti ve levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadır hükmü gereği; Ataşehir Kaymakamlığı, yaya önceliğinin yaşam öncelliğiyle eşdeğer olduğunu bir kez daha vurgulamak için “Yaya Geçidi Nöbeti” etkinliği düzenledi.

TÜM TÜRKİYE İLE EŞ ZAMANLI ATAŞEHİR’DE  “YAYA GEÇİDİ NÖBETİ”

Yaya ölümlü kazaların en aza indirilmesi, sağlıklı ve güvenli bir trafik akışının sağlanması, toplumun yaya konusunda bilinçlenmesi, insan hayatının her şeyin önünde tutulması için hepimiz yaya geçitlerinde nöbetteyiz sloganlarıyla farkındalık yaratmak için Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Emniyet Müdürü Mesut Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Kuzu ile öğrencilerinde katıldığı etkinlikte; Emlak Konut Ortaokulu önünde bulunan yaya kaldırımın girişinde araç sürücülerine kolay gelsin diyerek bu farkındalıkla ilgili broşürler verildi ve etkinliğin anlamı anlatıldı.

İçişleri Bakanlığı Genelgesi kapsamında sürücülerde farkındalık oluşturmak için Ataşehir Kaymakamlığı Yaya Nöbet uygulaması.

Gepostet von Recep Kenan am Mittwoch, 2. Oktober 2019

SÜRÜCÜLERDE FARKINDALIK OLUŞTURMAYI AMAÇLIYORUZ

Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş; “İçişleri Bakanlığı genelgesi uyarınca tüm il ve ilçelerde uygulanan yaya nöbetindeyiz.  Burada yayaların önceliği için dikkat çekiliyor, sürücülerde farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Saat 13.00 ile 15.00 arasında tüm il ve ilçelerde bu uygulama yapılıyor. Bizde burada öğrencilerimizle birlikte ve onlara öncülük ederek farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.” Diye konuştu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.