Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de Turizm Haftası Dilek Sabancı’da Kutlandı

admin | 18 Nisan 2013 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

turizm haftasiAtaşehir’de Turizm Haftası Kutlaması, Dilek Sabancı Ticaret meslek Lisesi’nde Esatpaşa ve Remzi Bayraktar liselerinin organizasyonu, Kaymakam Turgut Çelenkoğlu’nun katılımı ile yapıldı.

Recep Kenan/haberinasli.com

Dilek Sabancı Ticaret Lisesi’nde Saat 13.30’da başlayan Turizm Haftası Kutlama Törenleri Dilek Sabancı ile birlikte Remzi Bayraktar Ticaret Meslek Lisesi ve Esatpaşa Meslek Ticaret Lisesi’nin katkıları ile organize edildi.

Saygı Duruşu ve istiklal Marşı ile Başlayan Turizm Haftası kutlama Töreni’ne Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu ile birlikte; Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Zeki Er, töreni düzenleyen okullarla birlikte Ataşehir’deki okul müdürleri, öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

FOTO GALERİSİ

Açılış konuşmasında Dilek Sabancı Ticaret Lisesi Okul Müdürü Gazi Saraç; İstanbul’un Asaya ile Avrupa’yı birleştiren özelliğinin önemine dikkat çekip Anadolu’da yaz ile kışın aynı anda yaşandığı 4 mevsim özelliklerini taşımasının da turizm için önemli olduğunu, ancak bu turistik olanaklardan yeterince faydalanılmadığını ifade etti.

Tarih ve kültür varlıklarının da önemli bir turizm potansiyeli taşıdığını belirten Dilek Sabancı Okul Müdürü Gazi Saraç; 2012’de 36.776 bin yabancı turistin ülkemize 29 milyar 30 bin dolar ekonomik katkı sağladığını, Türkiye’nin dünyada 8. Sıradaki turizm gelirin, örencilerin gelecekteki gayretleri ile daha artırılacağını düşündüğünü söyledi.

“Turistin ülkemize gelme isteğini harekete geçirmeliyiz” diyerek konuşmasına başlayan Ataşehir İlçe Milli eğitim Müdürü Halil Asılsoy “Ne için dünya turizm hareketini ülkemizin kültür, tarih ve doğal değerlerinden haberdar edemiyoruz?”diye sordu.

80’li yıllarda başlayan tanıtım çalışmalarında belli bir noktaya geldiğine değinen Halil Asılsoy; “Bacasız sanayi olarak anılan turizm, biz istemesek de ülkemize ekonomik katkı sağlamaya devam edecektir.”diyerek ülkenin turizm potansiyelinin değerine dikkat çekti.

“Bacasız fabrikaya sahip çıkmalıyız. 4 iklimin aynı anda yaşandığı farklı coğrafyanın olanaklarını iyi kullanmalıyız.”diyen Asılsoy; Asya ve Avrupa’nın birleştiği yer olan, İstanbul’un tarihi ve kültürel değerleri doğal güzellikleri ile kongre turizmi de birleşince önemli bir turist sayısının yakalanacağını ifade etti.

Müzik öğretmeni Nalan Yılmaz yönetimindeki Dilek Sabancı Ticaret Meslek Lisesi Korosu tarafından seslendirilen türküler ve Esatpaşa Meslek Ticaret Lisesi Halk Oyunları Ekibi’nin Karadeniz halk oyunlarının sergilendiği folklor gösterisi ile devam eden kutlama töreni, öğrenciler tarafından otantik ortamda sunulan, yöresel ağırlıklı çeşitli yemeklerin tadılması ile tamamlandı.

Folklor gösterisinden bir bölüm

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.