Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de Kurban Pazarları Kuruldu

admin | 14 Ekim 2012 | Ataşehir, Ekonomi, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

Ataşehir’de, Dini vecibelerini yerine getirmek için kurban kesecek Ataşehirliler ve İstanbullulara yönelik hizmet verecek kurban satış ve kesim yerleri kuruldu.

Ataşehir’de Kurban Pazarları Kuruldu

Recep Kenan/Ataşehir

Kurban Bayramı’nda dini vecibelerini yerine getirmek için kesecekleri kurbanlıkların tedariki için hazırlanan Ataşehirliler ve İstanbullulara yönelik hizmet verecek kurban satış ve kesim yerleri kuruldu.

Ataşehir’de Kurban Bayramı öncesi, Ataşehir Belediyesi’nden izinli kurban satış ve kesim yeri sayısının 18 olduğu ve bu yerlerin belediye tarafından takip edildiği bilgisi alındı.

Alınan bilgiye göre; bu yılda Kurban Bayramı sırasında Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na kurbanlık geçiş izini verilmeyeceği ve Andolu’daki üreticilerin, getirdikleri kurbanlıkları, yalnız Anadolu Yakası’nda kurulan kurban satış yerlerinde satabilecek olmaları, Avrupa Yakası’na yakınlığından dolayı Ataşehir ‘in önemini daha da artırıyor.

RESİM GALERİSİ Tıkla

Kurban satış yerlerinde görüştüğümüz satıcılar, geçen yılın tam anlamıyla hayal kırıklığı ile sonuçlandığını, çoğu arkadaşlarının büyük zararlar ettiğini ve birçoğunun ellerinde kalan kurbanlıkları geri götürecek para bulamadıklarını söylediler. Geri giden kurbanlıkların ise zararına kesimhanelere verildiğini söyleyen satıcılar bu sene de aynı şeyleri yaşamak istemediklerini söylediler.

Ataşehir Belediyesi tarafından izin verilen kurban satış ve kesim yerlerinden en önemlilerinden dört tanesi Yenisahra ve Barbaros sınırlarında kurulu.

Ataşehir, Barbaros Mahallesi Sütçüyolu’nda hizmet veren ve sürekli adaklık kurban satış ve kesim iznine sahip merkezde, kurbanlıklar üzerine yaptığımız araştırmada; doğduğundan bu yana takip edilen kurbanlıkların, künyelerinin olduğu, hepsinin menşeinin belli olduğu ve sürekli veteriner kontrolünde kesime geldiğini söylediler.

Kesimin de veteriner gözetiminde kasaplar tarafından yapıldığını söyleyen Adak Kurban satış ve kesim yerinin idarecisi Şener Çelik, kurban vecibesini yerine getirmek isteyen Ataşehirli ve İstanbullulara sağlıklı, hijyenik ve emniyetli kesim olanaklarını sunduklarını söyledi.

Küçükbaş kurbanlık fiyatlarının canlı kilo fiyatının 13 lira, büyükbaş kurbanlıklarda ise canlı kilo fiyatının 12 lira olduğunu belirten Şener Çelik, Adak Kurban’da kurbanlıkların tartılarak satıldığını, istenirse de kesimi yapılarak parçalanarak teslim edildiğini, Kurban Bayramı’nda  hizmeti eksiksiz tamamlamak üzere programlarını yaptıklarını söyledi.

Yaptığımız araştırmada, kurbanlıklarda fiyatların, büyük başlarda; canlı kilo fiyatının 12 liradan başladığı, 3 bin 500 – 4 binden başlayarak 10 – 12 bin Liraya kadar, küçükbaşlarda ise; 13 lira canlı kilo fiyatı ve tanesini 300 – 400 liradan başlayıp 800 – 1000 liraya kadar çıktığını tespit ettik.

Fiyatlar 4 satış yerlerinde yapılan araştırmayla belirlenmiş olup, satıcıya göre ve zamanla değişebileceği dikkate alınmalıdır.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.