Hoşgeldiniz  

ATAŞEHİR’DE KAR ÖNLEMLERİ ALINDI

admin | 30 Aralık 2016 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Üst Manşet A- A+

fen_kar-0Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, kış için depoladığı 600 ton tuz ve bin 500 ton buzlanmayı önleyici solüsyon, 24 araç ve 110 personelden oluşan ekipleri ile hazır bekliyor.

Kış çalışmaları için 600 ton tuz ve bin 500 ton buzlanmayı önleyici solüsyon depolayan Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün 24 araç ve 110 personelden oluşan ekipleri hazır bekletiliyor.

İstanbul ve yurt genelinde yaşanan kar yağışı nedeniyle Ataşehir Belediyesi karla mücadele çalışmalarına başladı.

Özellikle Ataşehir’in yüksek mahallelerinde etkisini gösteren kar yağışının olumsuz etkilerinin vatandaşlara sıkıntı yaşatmaması için; apartmanlara, sitelere, okullara, sağlık kurumlarına, ibadethanelere ve kamu kurumlarına tuz dağıtımı yapılıyor.

AKOM ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yağış bilgilerini sürekli takip eden Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yoğun yağış uyarılarını dikkate alarak 24 saat hazır bekletiliyor. Ataşehir Belediyesi kış çalışmaları için 600 ton tuz ve bin 500 ton buzlanmayı önleyici solüsyon depoladı.

Kar yağışının başlamasının hemen ardından da cadde ve sokak üzerlerinde karla mücadele çalışması yürütülüyor.

Ev, apartman, site ve işyeri sahipleri talep ettikleri takdirde Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Yol-Bakım ve Onarım Şefliği’nin Küçükbakkalköy Mahallesi Koca Sinan Caddesi No:4 adresindeki ofisine başvurarak ücretsiz tuz temin edebilirler.

Veteriner İşleri Müdürlüğü de kar yağışının etkili olduğu alanlarda yiyecek bulamayan sokak hayvanları ve kuşlar için mama, yem ve su bırakıyor. Veteriner hekimler tarafından da sokakta üşümüş veya yaralanmış köpek ve kedilere gerekli müdahaleler yapılacak.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.