Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de Hayvan Sevgisi Seminerleri Başladı

admin | 24 Mart 2015 | Ataşehir Belediyesi, Eğitim, Genel, Gündem, Manşet A- A+

atasehir_hayvan_sevgisiAtaşehir Belediyesi’nin sivil toplum kuruluşları ile, ilkokul öğrencilerine yönelik hayvan sevgisi eğitim seminerleri Ataşehir Bilfen İlköğretim Okulu’ndan başladı. 

Ataşehir Belediyesi’nin sivil toplum kuruluşları ile el ele vererek, ilkokul öğrencilerine yönelik hazırladığı hayvan sevgisi eğitim seminerlerinin ilki Ataşehir Bilfen İlköğretim Okulu’nda yapıldı.

“Birlikte Koruyup, Birlikte Sevelim’’ sloganıyla hazırlanan proje kapsamında ilköğretim öğrencilerine hayvan sevgisini aşılamak, tüm canlıların yaşama hakkına sahip olduğu bilincini yerleştirmek, doğa ve yaşam dostu birer birey olmalarına destek olmak amacıyla Ataşehir’deki 47 İlköğretim okulunda toplam 25.000 öğrenci için hayvan sevgisi konulu seminerler düzenlenmeye devam edecek.

Ataşehir Bilfen İlköğretim Okulu’nda düzenlenen projenin ilk eğitim seminerine; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen, İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, Ataşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Turan Dolu, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkanı Ahmet Şenpolat, Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği Ataşehir Temsilciliği adına Sanem Yıldırım ve Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Zeynep Çetinkaya da çocuklarla birlikte katıldı.

Eğitim semineri kapsamında ilkokul öğrencilerine; hayvan sevgisi ve onların yaşam hakkı, hayvanlara nasıl davranılması gerektiği, hayvanların sağlık ve bakımı, hayvan sahiplenilmesi gibi konular anlatıldı.

Seminer sonrası eğitime katılan çocuklara; sokak hayvanlarına vererek onlarla güçlü bir iletişime geçmeleri için dostluk maması dağıtıldı. Çocuklara mamaların yanında, “köpeklerle güvenli iletişim” boyama kitapçığı ve sahipsiz hayvanlar adına çocuklara yazılan maket mektup ve stickerlar da hediye edildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.