Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de Enver Gökçe Sempozyumu Devam Ediyor

admin | 16 Mayıs 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, Kültür & Sanat, Manşet A- A+

Enver Gokce_sempozyumAtaşehir Belediyesi ve Kar Dergisi işbirliğiyle  1940 kuşağının şairi Enver Gökçe adına 15-16 Mayısta Ataşehir’de Cemal Süreya Salonu’nda sempozyum düzenlendi. 

Recep Kenan/haberinasli.com

Ataşehir Belediyesi ve Kar Dergisi işbirliğiyle ünlü şair Enver Gökçe adına ilk kez bir sempozyum düzenleniyor. “Enver Gökçe Sempozyumu”, 15-16 Mayıs 2013 tarihleri arasında Ataşehir’de Cemal Süreya Etkinlik Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

Sempozyumun ilk günü “Cumhuriyet Sonrası Türk Şiirine Genel Bir Bakış” ve “Toplumcu-Devrimci 1940 Kuşağı Şiiri’nde Enver Gökçe Şiirinin Yeri ve Önemi” konuşuldu. 1940’lı yılların Türk şiirinde en verimli dönem olduğu dikkat çekilerek; Enver Gökçe’nin dönemin şairlerinden kır kuşağının önemli temsilcisi olduğu ifade edildi. Şair Enver Gögkçe’nin Nazım Hikmet ve Garip akımı kuşağı şairlerinin modern şiirleri ile “geleneksel” arasında köprü olduğu vurgulandı.

 

Enver Gokce_sempozyum_t
Ataşehir Belediyesi ve Kar Dergisi işbirliğiyle gerçekleştirilen “Enver Gökçe Sempozyumu”nun ikinci gününde “Sınıfsal Açıdan Enver Gökçe Şiirine Bakış” ve “ Enver Gökçe Şiirinin Öz ve Biçim Bütünlüğü İçinde İrdelenmesi” konusu tartışılıyor.

Niyazi Yaşar’ın moderatörlüğünde devam eden sempozyumda Leyla Şahin, Hayrettin Geçkin, Prof. Dr. Nedime Köşgeroğlu, Mehmet Altun, Prof. Dr. M. Nejat Gacar, Aslı Durak, Seyyit Nezir, Aba Müslüm Çelik, Mehmet Gözen, Yılmaz Arslan, Leyla Şahin, Metin Cengiz, Hüseyin Haydar gibi alanlarında ustalaşmış isimler konuşuyor.

Metin Demirtaş, Ataol Behramoğlu, Nihat Behram, Gülsüm Cengiz, Ahmet Özer, Tuğrul Keskin, Adnan Özer, Prof. Dr. Yusuf Alper ve Yusuf Çotuksöken’in bildirilerinin okunacağı sempozyum iki gün sürecek. 15 – 16 Mayıs tarihleri arsında düzenlenen Sempozyumda oturumlar 10.30 – 16.00 saatleri arasında gerçekleşiyor.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.