Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de Cumhuriyetin 91. Yılı Kutlamaları Başladı

admin | 29 Ekim 2014 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

Atasehir_cumhuriyet_celenkAtaşehir’de Cumhuriyetin Kuruluşunun 91. Yıldönümü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tüm yurtla birlikte Ataşehir’de başladı. Atatürk Anıtı’nda Çelenk  töreni. 

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyetin Kuruluşunun 91. Yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ataşehir’de ilk resmi tören Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunumu ile başladı.

Batı Ataşehir cumhuriyet Meydanı’nda Saat 10:00’da başlayan resmi törende İstiklal Marşı sonrasında; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile Garnizon Komutanı Kd. Kurmay Albay Naci Gültekin katıldıkları törende kurumları adına Atatürk Anıtına çelenk sundular.

Saygı duruşu yapılmadığı gerekçesi ile halkın tepki gösterdiği Ataşehir’deki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Zafer Ağırkaya, Ataşehir İlçe milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Belediye başkan yardımcıları, Ataşehir İlçe daire amirleri, belediye birim müdürleri, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende Ayrıma Tepki

Resmi tören sonrası yapılan alternatif törenle siyasi partiler sivil toplum örgütleri Atatürk Anıtına çelenklerini sundular. Bu sırada ADD Ataşehir Şubesi Başkanı Ulaş Kılıç; “Halkla devlet birlik olacak. Bu törenler bütün olacak. Devlet ayrı millet ayrı olmaz. Biz halkız, halkın alternatifi olamaz” sözleri ile resmi tören dışı tutulmalarına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi tören sonrası İstanbul Barosu Ataşehir Şubesi, CHP, MHP, Ak Parti ve İşçi Partisi ilçe başkanlıkları, Muharip Gaziler, Mahalle Muhtarları, ÇYDD, Cumhuriyet Kadınları, ADD ve ülkü Ocakları temsilcileri kurumları adına Atatürk Anıtı’na çelenklerini sundular.

Atasehir_cumhuriyet_celenk-chp

Hakı Altınkaynak “Düşünce, Siyaset Üreterek Ülkemize Sahip Çıkacağız”

“Yüreğimiz buruk olsa da başımız dik olarak Cumhuriyetin 91. Yılı kutlamaları için Atamız’ın huzurundayız” diyerek çelenk töreni sonrası konuşmasına başlayan Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, “Cumhuriyetimizin 91. yıl dönümü kutlu olsun. Kuruluşunun 91. yıl dönümü kutladığımız cumhuriyet tarihimizin en köklü dönüşümüdür. Egemenliğin kaynağını ulusta bulan anlayıştır. Saltanat düzeninin yıkılması ve milli iradenin yönetime gelmesidir. Biliyoruz ki; tüm yurttaşların ilke ve ideal birliği iler kurulmuştur. Bağımsız, halkın iradesine, özgürlüğüne ve modernleşmeye dayalı çağdaş toplum olma idealidir Cumhuriyet. Cumhuriyet anlayışı laik düşünceyi önemser. Laiklik cumhuriyetin, ulusal bütünlüğün, iç ve dış barışın temel değeridir. 90 yıl önce ülkemizin geleceği için düşünülen ve uygulanan bu ilkeler bu gün çeşitli hile ve entrikalarla ortadan kaldırılmak isteniyor. Bu devrimleri gerçekleştirenlerin çocukları olarak, olup bitenlere seyirci mi kalacağız? Elbette hayır… Biz umutsuz yaşayamayız. Hep birlikte; hukuksuzluklara, cahilliklere, adaletsizliklere, demokrasi ve cumhuriyet karşıtlıklarına daha inançlı, daha kararlı duruşlarla karşı koymaya devam edeciğiz. Daha çok düşünerek, üreterek ülkemizin geleceğine sahip çıkacağız. Düşünce üreterek, siyaset üreterek insan haklarına dayalı demokrasimizi güçlendirerek ülkemize sahip çıkacağız. Cumhuriyetimizin 91. Yılı kutlu olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.