Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de Ata’ya ‘23 Nisan Çelengi’nde İkilem

admin | 23 Nisan 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

Nisan_23Ataşehir, 23 Nisan Kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen Batı Ataşehir  Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreninde ikilem yaşandı.

Recep Kenan/haberinasli.com

Ulasal bayramları kutlama töreni mevzuatında yapılan değişiklikler, törenlerde kargaşa yaratıyor. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sırasında başlayan kaos, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da tekrar etti.

Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören için meydanda toplanan siyasi parti, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Ataşehirlilerin oluşturduğu grup alanda bir süre bekledikten sonra, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından siyasi parti ve STK temsilcileri anons edilerek Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Bu tören sonrası törene katılan grupların bazıları alandan ayrılmaya başladı. Bir süre sonra Ataşehir’de Atatürk Anıtı’nın bulunduğu Cumhuriyet Meydanı’na gelen Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy’un gelmesi ile Ataşehir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Atatürk Anıtı’na resmi çelenk koyma töreni başladı.

Tekrar saygı duruşu ve okunan istiklal Marşı ile birlikte göndere bayrak çekildi. Bu sırada alana gelen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi törende Ataşehir Kayamakamı ve Garnizon Komutanı’nın olmadığını öğrenenince törene katılmayıp geri döndüğü bilgisi alındı.

Saat 10.00 da başlayan ve kısa süren çelenk koyma töreni sonrasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi kutlama törenlerinin Mustafa Öncel İlkokulu’nda yapılacağı duyuruldu.

Batı Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’daki Atatürk Anıtı’na resmi olmayan törenle çelenk koyduktan sonra kısa bir konuşma yapan Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak; siyasi iktidarın son bir yıldır resmi törenlerde, siyasi partiler ve sivil topum örgütlerini soyutlama girişimi olduğunu, Buna Türk halkının, bu ulusun insanlarının taviz vermeyeceklerini gösterdiğini iddia etti.

23 Nisan’ın ulusun emperyalist güçlere karşı iradesini somutlaştırdığı gün ve Türkiye Büyük millet Meclisi’nin 93. Kuruşlu günü olduğunu belirten Hakkı Altınkaynak; “Atatürk ve arkadaşları 23 Nisan’da TBMM’yi kurarak halkın iradesini bütün dünyaya ilan etmişlerdir. Böyle onurlu bir ulusun, böyle onurlu günleri, onurla yad edilir. Halk ve sivil toplum örgütleri olarak bugün bunun için buradayız. Bedhahlık içerisinde olanlar var. Bize tarihimizi, bize benliğimizi; antiemperyalist kimliğimizi bize unutturmak isteyenler var. Bizi kendi geçmişimize yabancılaştırmak isteyenler var. Buna asla izin vermeyeceğiz. Biz, dün olduğu gibi; yarınları da, yan yana omuz omuza, ulusumuzun ortak onuru ve insanlık aleminde; daha özgür, daha demokratik ve daha münevver insanların yaşadığı toplumda yerimizi almak için çalışacağız. Mustafa Kemal ve silah arkadaşları bu günü çocuklarımıza armağan etmişlerdir. Çocuk gelecektir. Çocuk bir ulusun umududur. Bu nedenle bu bayramı çocuklara armağan etmişlerdir. Onun için ismi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’dır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Ataşehirimize ve hepimize kutu olsun.”diyerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan kısa bir konuşma sonrası resmi olmayan tören tamamlandı.

Batı Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’daki Atatürk Anıtı’na Cumhuriyet Halk Partisi, Demokratik Sol Parti, İstanbul Barosu, Atatürkçü Düşünce Deneği, Muharip Gaziler Derneği ve Ataşehir Mahalle Muhtarları tarafından çelen koyuldu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.