Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de Ataevi’nin 300 Kursiyerine Sertifika

admin | 12 Nisan 2013 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber A- A+

ataeviAtaşehir Belediyesi, Ataşehir Halk Eğitim Merkezi’nin desteği ve Lions yönetimi katkıları ile yürütülen okuma, yazma ve mesleki eğitim kurslarında ara dönem tamamlandı.

Recep Kenan/haberinasli.com

Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün, Ataşehir Halk Eğitim Merkezi’nin desteği ve Kayışdağı Lions Ataevi yönetiminin de katkıları ile yürütülen okuma, yazma ve mesleki eğitim kurslarında ara dönem tamamlandı.

Kayışdağı Lions Ataevi’nin 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında Ataşehir Belediyesi, 118 Y Lions İstanbul Anadolu Yakası Yönetim Çevresi Ferderasyonu Ve Ataşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün İşbirliği İle düzenlenen Meslek Edindirme Kursları’nın ara dönem sertifika töreni Ataşehir Belediyesi Nikah Sarayı’nın salonunda yapıldı.

TÖRENDEN FOTOLAR

Ataşehir Belediyesi’ne bağlı Kayışdağı Lions, Ferhatpaşa, İnönü ve Yeni Çamlıca Ataevi’nde 15 branşta eğitim alan 300 kursiyer, Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Ataşehir Belediyesi Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları Sadık Kayhan ve Abdullah Der, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, Ataşehir Halk Eğitim Müdürü Yakup Alp, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü zeki Er, Ataşehir Blediyesi Sosyal işler müdürü Duygu Övür 118 Y Lions İstanbul Anadolu Yakası Yönetim Çevresi Ferderasyonu Genel Yönetmeni, Kayışdağı Lions yöneticileri’nin katıldığı törene, kursiyerler ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Ataşehir Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, Ataşehir Halk eğitim Müdürü Yakup Alp ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yaptıkları konuşmalarda eğitimlerini tamamlayan kursiyerleri kutlayıp emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Yıllar önce de kendi annesinin Bostancı’daki kursta okuma-yazma öğrendiğini belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; kursiyerlerin aldıkları bu sertifikaları değerlendirmeleri gerektiğini ifade etti.

Ataevlerine verdikleri destekleri için İlçe Milli Eğitim müdürlüğü ve Hal Eğitim Müdürlüğü ve ekibi, Ataşehir Belediye Başakanı, Başkan yardımcısı ve Kayışdağı Lions’a teşekkür eden Ataşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Duygu Övür; Lions ile işbirliği yaparak ve bu kurumların desteği ile yürttükleri Ataevi kurslarında desteklerin çok önemli olduğunu ifade etti. Kayışdağı Lions Ataevi’nin binanın yapımı ve işletmesinde Lions kulübünün büyük desteği olduğunu ve öğretmenlerin Halk Eğitim Merkezi tarafından verildiğini belirten Övür; “Benim temennim bu kurslardan sertifika alanların alanların iş gücüne karışıyor olması, istihdamda yer alacak olmaları. Mesleki kurslarımızın çoğu iş bulama olanağı salıyor. Kursiyerler istihdam ediliyorlar. Özellikle kadınlarımız evde oturmaktansa, Ataevi’ne gelip eğitim alsınlar.”diyerek, kadınların Ataevi kurslarından alacakları sertifikalar ile iş bulmalarının kolaylaştığına dikkat çekti.

Töreninin son bölümünde ise eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verilirken; Ataevi kurslarında emeği geçen katkısı olan kurum ve kişilere plaket verildi.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.