Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de Afet Eğitimleri Devam Ediyor

admin | 23 Haziran 2014 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, Manşet A- A+

atasehir belediyesi_afet -acil -akomArama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından Ataşehir Belediyesi Zabıta, Temizlik ve Fen İşleri Müdürlüğü çalışanlarına acil durum, yangın ve afet eğitimi verildi.

Ataşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ile Ataşehir Belediyesi Akut Eğitim ve Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle, belediye çalışanlarına yönelik doğal afetlerden korunma, afet öncesi ve afet sırasında alınması gereken önlemler, acil durum bilgilendirme ve temel yangın konularında eğitimler devam ediyor. Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından verilen eğitimlere Ataşehir Belediyesi Zabıta, Temizlik ve Fen İşleri Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Ataşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nde beş gün süren eğitimlere katılan Ataşehir Belediyesi çalışanları aldıkları teorik eğitimleri, daha sonra uzman ekipler eşliğinde uyguladı.

Tatbikat sonrası yangın ve türleri hakkında genel bilgi alan çalışanlar, yangına müdahale ve yangın tüpünün kullanımı konusunda uygulamalı eğitime tabi tutuldu. Deprem sonrası yaralı kurtarma ve bulma konusunda verilen eğitimler sonrası uygulamalı olarak arama çalışmaları yapıldı.

İlki geçen yıl yapılan ve bu yıl da devam eden “Temel Afet Bilinci Eğitimleri” sonunda programa katılan çalışanlara arama kurtarma teknisyenliği belgesi verildi.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.