Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

admin | 07 Mart 2015 | Ataşehir, Genel, Manşet A- A+

kadınlar-gunu8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen tören ve sonrasında İBB Orkestrası’nın konseriyle kutlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda sinevizyon gösterisi başlayan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kutlaması Şef Kamil Coşkun yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın konseri ile devam etti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kutlama Törenine Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ataşehir İlçe Milli eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir İlçe Milli Eğitim şube Müdürü Orhan Kuzu, Ataşehir İlçe Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdür Selma Özkaya Ak Parti Ataşehir Kadın Kolu Başkanı Neslihan Yurtdagül ve Ataşehirli kadınlar katıldı.

atasehir_kadinlar gunu_1

Orhan Veli Orta Okulu Müdür Yardımcısı Safiye Aker’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hakkında yaptığı açılış konuşması sonrası kürsüye gelen Ataşehir İlçe Milli eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Kadınların hayata başlarken canlarından can katarak hayat verdiği vurguladığı konuşmasında; “Bize  Sevgi ve fedakarlığı öğreten analarımız, hayat arkadaşlarımız olan; eşlerimiz, gözbebeklerimiz; kızlarımız, çalışma hayatında birlikte olduğumuz bayan arkadaşlarımızın ve bütün kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü  kutluyorum”  ifadeleri ile tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Organizasyonu düzenleyenleri başarılarından dolayı kutlayan Ertuğrul Bilican, katılanlar ile verdikleri konser ile Ataşehir’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamasına katkı veren İstanbul Büyükşehir Kent Orkestrası ve Şef Kamil Coşkun’a teşekkür etti.

Açılış konuşmasında kadınların duygularını dile getiren son günlerde artan kadına şiddete dikkat çeken Orhan Veli Ortaokulu Müdür Yardımcısı ve Türkçe Öğretmeni Safiye Aker konuşmasında özetle şunları söyledi:

Hiç düşündünüz mü, kimdi kadın? Düzen oldu, yaşanılan ortama. ‘Kadın eli’ değdi, güzelleşti dünya. Yuvaya çevirdi evleri. Sıcacık gülüşü, şefkatiyle süsledi. Dünyanın en güzel ismini verdiniz onlara. ‘Anne’ dediniz. Yaradan Cenneti serdi ayaklarının altına. Başarılı her erkeğin arkasında o vardı. Destek oldu eşine.

Kadınlık hislerimle kızıyorum olan bitene. Kadın gözüyle bakıyorum ve kadınca söylüyorum ki;  ‘ Kadına şiddet, kadına taciz… Kim çıkardı bu söylemleri? Oysa güller hatırlatırdı kadını. Şarkılar söylerdi kadına duyulan hisleri.

Kimim Ben? Kadınım ben.  İncinirim, gözyaşlarım tane tane süzülür. Uğraşırım, umutlarım birer birer büyür. Unutmam, acılarım kor kor yanar. Susarım, sabrım pare pare artar. Kadınım ben; Ahmet’in kızı, Mehmet’in kız kardeşiyim. Mustafa’nın eşi, Ali’nin annesiyim. Ve kadın olmanın gururuyla karşınızdayım. Başta cesur Türk kadınları olmak üzere tüm Dünya Kadınlarını saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.