Hoşgeldiniz  

ATAŞEHİR’DE 75 BİN ÖĞRENCİDE KARNE SEVİNCİ

admin | 23 Ocak 2016 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, Manşet A- A+

atasehir_karne (0)17.5 milyon öğrencinin eğitim gördüğü Ataşehir ile birlikte 800 bin öğretmenden oluşan eğitim ordusu 2015 – 2016 Eğitim – öğretim sezonu yarıyıl tatiline girdi. 

Recep Kenan/itvhaber.com

2015 – 2016 Eğitim sezonunu ilk yarısını tamamlayan 17.5 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmenden oluşan eğitim ordusu yarıyıl tatiline girdi.  Eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı, 8 Şubat Pazartesi başlayacak.

atasehir_karne (1)

Yaklaşık 75 bin öğrencinin eğitim gördüğü ve tatil sevinci yaşadığı Ataşehir’de Fetih İMKB İlkokulu’nda yarıyıl tatili nedeniyle Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’nun katıldığı tören düzenlendi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle Fetih İMKB İlkokulu konferans salonunda düzenlenen törene Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir İlçe Milli eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, şube müdürleri, daire amirleri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

atasehir_karne (7)

OKUL MÜDÜRÜ: TATİLDE KİTAP OKUYUN

Karne töreni açılış konuşmasında öğrencilere yarıyıl tatilinde kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Fetih İMKB İlkokulu Müdürü Bayram Katmer, “Bir dönem boyunca elbirliği ile öğrencilere en iyiyi, en doğruyu ve en güzelini vermeye çalıştıklarını belirterek “Her insanın bir değer olduğu inancı içinde yeteneklerinizi ortaya çıkarıp, geliştirmeye gayret ettik. Çünkü bireylerin gizli kalan yetenekleri toplum için ziyan ve israftır. Esas olan, bireyin kabiliyetine göre yön verip, üretkenliğini arttırmaktır. Bu inançla hayatınıza bir pencere açıp temelinize bir kaç damla su, ufkunuza bir tutam ışık olduysak ne mutlu bize” dedi.

atasehir_karne (9)

Öğrencilere tüm hayatları boyunca okumalarını, kendilerini çağın gerisinde bırakmamalarını öğütleyen okulu müdürü Bayram Katmer konuşmasında; “İlmin en doğru yol olduğu bilincinde olun. Başkalarıyla değil kendinizle yarışın. Kendi mutluluğunuzla yetinmeyip, toplumun mutluluğu için çalışın. Birbirini sevin ve paylaşmayı bilin. Araştırıcı ve yaratıcı olun. Fikirlerinizi demokratik zeminlerde tartışın. Başkalarının fikirlerine saygılı olun” diye konuştu.

atasehir_karne (16)

ÇOCUKLARINIZIN BAŞARISINI KARNE NOTU İLE DEĞERLENDİRMEYİN

Öğrencilere tatilde dünyanın içeriği en zengin eğitim programı EBA (Elektronik Eğitim İçerik Programı)’ndan faydalanılması tavsiyesinde bulunan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, velilere çocuklarının başarılarını karne ile değerlendirmemeleri konusunda uyardığı konuşmasında; “Çocuklarımızın ders başarılarının değerlendirildiği karne döneminde ebeveynler olarak bazı sorumluluklarınız var. Bu sorumlulukların en önemlisi, çocuklarınızın başarısını karne notu ile değerlendirmemek, akranlarıyla karşılaştırmamak ve onlarla iyi bir iletişim kurmaktır. Çocuklarınıza güvendiğinizi, yanlarında olduğunuzu, sevinci ve hüznü birlikte paylaştığınızı hissettirmeniz, çocuğunuzun okuluna, öğretmenine ve en başta size olan sevgisini arttıracak, başarılarına pozitif değer katacaktır” şeklinde konuştu.

atasehir_karne (20)

BAŞARISIZLIK ARAŞTIRILIP BAŞARIYA GİDEN YOL BULUNMALI

Başarısız öğrencilerin başarısızlıklarının nedeninin araştırılıp başarıya giden yolun bulunması gerektiğini kaydeden Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu konuşmada, öğretmenlerin tatilde ödev vermemelerini isterken ödev vereni kendisine bildirmesini istediği öğrencilere yarıyıl tatilinde bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

atasehir_karne (22)

Konuşmaların ardından ezbere İstiklal Marşı okuyan okul öğrencisinin ardından yine okul öğrencileri tarafından hazırlanan folklor gösteriler ve türkü dinletisi izlendi.

Törenin son bölümünde ise bu yıl ilk kez karne alacak olmanın heyecanını yaşayan birinci sınıf öğrencilerine karneleri Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İlçe Milli eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican tarafından verildi.

atasehir_karne (27)atasehir_karne (32)atasehir_karne (34)atasehir_karne (35)atasehir_karne (50)atasehir_karne (54)atasehir_karne (61)atasehir_karne (68)atasehir_karne (72)atasehir_karne (75)atasehir_karne (80)atasehir_karne (81)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.