Hoşgeldiniz  

Ataşehir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’na coşkulu kutlama

admin | 31 Ağustos 2012 | Ataşehir, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

30 Ağustos Zafer Bayramı, Ataşehir Cumhuriyet Parkı’nda, Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ve Turgut Çelenkoğlu, Albay Ali Şarlak ve Battal İlgezdi’nin tebrikleri kabulü ile yapıldı.

Ataşehir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’na coşkulu kutlama

Recep Kenan / Ataşehir

30 Ağustos Zafer Bayramı Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda coşku ile kutlandı. Sonrasında Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Garnizon Komutanı Albay Ali Şarlak ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi öğreretmenevinde tebrikleri kabul etti.
30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen çelenk koyma törenine Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Garnizon Komutanlığı adına Albay Ali Şarlak ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi katıldı.

Çok sayıda Ataşehirlinin izlediği resim çelenk koyma törenininde siyasi partilere ve sivil toplum örgütlerine çelenk koyma izni verilmedi. Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir ilçe örgütü, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve halkın ısrarı sonucunda; siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerine, resmi tören sonrası alana çelenk koyma izni verildi.

 

Hakkı Altınkaynak;  “Zafer Bayramı Kurtuluşumuzun Bayramı

Tören sonrası bir konuşma yapan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak; Kutlanan Zafer Bayramı’nın, ülkenin kurtuluşu ile sonuçlanan zaferin bayramı olduğunu söyedi.

Kazanılan bu zafer ile emperyalizmin, sömürgecilerin ve yerli işbirlikçilerinin ülkeden kovulduğunu, “Yurtta barış cihanda barış” anlayışı ile genç cumhuriyetin kurulduğunu ifade etti.

“Bu gün Cumhuriyetin kuruluşu ile elde edilen bu kazanımlar ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır” diyen Hakkı Altınkaynak; “Türkiye Cumhuriyeti’ni savaşın eşiğine getiren AKP Hükümeti ise kendi ulusal çıkarlarımza değil başkaların çıkarlarına uygun davranmaktadır.” dedikten sonra sözlerine şöyle devam etti;

AKP Hükümeti, ülkemizin kuruluş sürecinin dayanağı ulusal bayramlarımızı da resmi kutlama programlarından çıkarmış ve ulusumuzu kimliksizleştirme sürecine sokmuştur.

Bazı kaymakamlıklar; 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda kapsamı ve katılımı kısıtlamış, resmi törenlerin dışında CHP örgütlerinin, Atatürk anıtlarına çelenk koymasına izin vermemiştir.

Bu durumu protesto ediyor, izin verilmeyen ilçelerde Atatürk anıtlarına çelenk koyacağımızı da AKP Hükümetine bildiriyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyetimizin temel değerlerine yönelen her saldırıyı ve değerlerimizi unutturmaya çalışan her girişimi boşa çıkaracağımızdan kisenin şüphesi olmamalıdır.

Bu yolda  üzerimize düşen görevi layıkı ile yerine getireceğimizi bir krz daha saygıdeğer halkımıza duyuruyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun

 

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde Kabul

 

Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde, Kaymakam Turgut Çelenkoğlu, Albay Ali Şarlak ve Belediye Başkanı Battal İlgezdi, ilçe protokolünün zafer bayramı kutlamalarını kabul etti.

 

Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu’ndan Zafer Bayramı Kutlanması

Kutlamaların kbulü sonrasında kısa bir konuşma yapan Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu; katılımcıların, ilçe protokol temsilcilerinin, Ataşehirlilerin ve tüm Türkiye’nin Zafer bayramını kutladı.

 

Başkan Battal İlgezdi; “30 Ağustos  Büyük Zafer’in Taçlandığı Gün”
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Zafer Bayramı kutlamaların ardından yaptığı açıklamada, 30 Ağustos’un; bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının kazandığı Büyük Zafer’in taçlandığı gün olduğunu vurguladı.

Başkan Battal İlgezdi, “30 Ağustos Zafer Bayramı hem Cumhuriyete ve Demokrasiye açılan bir kapı, hem de çoğulculuğa ve çok sesliliğe giden yoldur. Başta Büyük Zaferin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi de minnetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.