Hoşgeldiniz  

Ataşehir Yetimleri Koruma Derneği Çalışmalarına Başlıyor

admin | 20 Ocak 2015 | Ataşehir, Genel, Manşet A- A+

 

atasehir_yetim_dernek_1Ataşehir’de yetimleri koruma, barındırma ve eğitimlerini sağlayarak topluma kazandırma çalışmaları yapmak üzere kurulan Ataşehir Yetimleri Koruma Derneği basınla buluştu.

 

Recep Kenan/itvhaber.com

 

Ataşehir’de sayıları 1480’in üzerinde olduğu tespit edilen yetimleri koruma, barındırma ve eğitimlerini sağlayarak topluma kazandırma çalışmaları yapmak üzere Ataşehir Yetimler Derneği kuruldu.

Çocuk Esirgeme Kurumu’nun olmadığı Ataşehir’de yetimlerin; sevgi, barınma ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amaçlı çalışan kurum boşluğunu doldurmak ve bu alanda yardım sevenleri harekete geçirmek, Ataşehir ölçeğinde çalışmalar yaparak; hantal yapıyı ortadan kaldırmak için kurulan Ataşehir Yetimleri Koruma Derneği Ataşehirli gönüllülerin desteği ile çalışmalarına başladı.

Ataşehir Yetimleri Koruma Derneği, Ataşehir Küçükbakkalköy’deki dernek merkezinde düzenlenen ve Ataşehir basınının katıldığı kahvaltılı toplantıda kuruluş ve çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

Hüseyin Bayır başkanlığında Ataşehir Yetimleri Koruma Derneği Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen toplantıya Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Sadi Özata ile birlikte dernek çalışmalarına katılacak gönüllüler de katıldı.

Yerel bir dernek yapısının çalışmaları hızlandıracağına inandığını söyleyen Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Sadi Özata, Ataşehir Belediyesi olarak sosyal sorumluluk kapsamında yapılacak bu tür çalışmalara bu güne kadar olduğu gibi, bu günde destek vereceklerini söyledi.

Çalışmaya başladıkları kısa zaman içerisinde kendilerine destek verenlerin sayısının 345’e ulaştığını söyleyen Ataşehir Yetimleri Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bayır, yapacakları girişimle ulusal ve uluslar arası ölçekte Yetimler Haftası ve günü ilan edilmesi iççin çalışacaklarını, ayrıca uluslar arası projelerden faydalanmak adına çeşitli konsolosluklarla ilişkilere başladıklarını söyledi.

atasehir_yetim_dernek_6

Derneğin çalışmalarına destek veren gönüllüler ve dernek üyelerinin yardım ve destek sağlanması konusunda potansiyeli olan kişi ve kurumların ziyaret edilerek dernek aracılığı ile yetimlerin sevgi, barınma ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasına katılmalarını sağlamak için çalışılması gerektiği konusunda görüş birliği oluştu.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.