Hoşgeldiniz  

Ataşehir, Yavuz Bingöl ile Barışa Kanat Çırpıyor

admin | 11 Nisan 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

 

B.Board-oyunkusu2Ataşehir Belediyesi, 1500 güvercinin yarışacağı “Oyun Kuşu Yarışması” ile Yavuz Bingöl’ün kardeşlik türküleri konseri 14 Nisan’da Deniz Gezmiş Parkı’nda yapılacak.

Ataşehir Belediyesi, güvercinlerin yeteneklerini sergileyecekleri büyük bir organizasyon düzenleyerek Türkiye’de bir ilk’e imza atıyor. Ülke genelinde bin 500 güvercinin yarışacağı “Oyun Kuşu Yarışması” 14 Nisan’da Deniz Gezmiş Parkı’nda yapılacak büyük bir şenlikle başlıyor. Şenlikte konser verecek olan Yavuz Bingöl barış ve kardeşlik türküleri söyleyecek.

Ataşehirliler’in yaşam kalitesini yükseltmek misyonuyla başarılı işlere imza atan Ataşehir Belediyesi, kültürel yaşama artı değer katacak yeni bir etkinlikle, bu kez ülke çapında bir ilk’i gerçekleştiriyor: Ataşehir Belediyesi, mahallelerde sayıları 5 bin 300’e ulaşan kuş sahibinin talebi üzerine barış, sevgi ve özgürlüğün sembolü olan güvercinlerin yarışacağı “Oyun Kuşu Yarışması” düzenledi.

Ataşehir Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen “Oyun Kuşu Yarışması” 14 Nisan Pazar günü saat 13:00’de Deniz Gezmiş Parkı şenlik alanında güvercinlerin uçuş şovlarıyla başlayacak.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek “Oyun Kuşu Yarışması Açılış Şenliği”ne Ataşehirli ve İstanbullu kuş severlerin yanı sıra ülkenin dört bir yanından güvercin dernekleri de katılacak. Yavuz Bingöl ve Taner Özdemir’in sahne alacağı şenlikte barış ve kardeşlik türküleriyle uçan kuşlara eşlik edilecek.

Kuşçular camiasında “Oyun Kuşu Başkenti” olarak bilinen Ataşehir’de düzenlenen bu ilginç yarışma, İstanbul’da 1.5 milyon, ülke genelinde ise 10 milyon dolayında kuş severi yakından ilgilendiriyor. Başvurular 30 Nisan 2013 tarihine kadar yarışmanın organizasyonundan sorumlu Ataşehir Güvercin Severler Derneği’ne yapılacak. Ayrıca, şenlik alanında kurulacak dernek standında da başvurular kabul edilecek.

Yarışma şartnamesine göre yarışmacı sayısı ülke genelinde bin 500 ile sınırlı olacak. Her yarışmacı ikamet ettiği adreste yalnızca bir kuşla yarışabilecek.Yarışmacıların yaşadığı illerde iki hakem ve bir gözlemciden oluşan ekipler günde 16 ayrı haneyi randevu yöntemiyle ziyaret ederek yarışmacı kuşun oyunlarını yerinde izleyecek ve puan verecek. 31 Aralık 2013 tarihine kadar devam edecek yarışmada dereceye giren ilk 20 kuş sahibi ise Ataşehir Belediyesi tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.