Hoşgeldiniz  

ATAŞEHİR VE MONHEİM ARASINDA KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

admin | 14 Mayıs 2016 | Ataşehir, Dünya, Genel, Gündem, Manşet, Türkiye A- A+

ataehir_monh (0)23 Nisan’da Ataşehirli ve Monheimlı çocuklar arasında başlayan dostluk, Monheim Belediyesi ile Ataşehir Belediyesi arasında Ataşehir’de atılan imzayla pekişti.

Ataşehir ve Monheim arasında kardeşlik köprüsü kuruldu

2 yıl önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Ataşehirli ve Monheimlı çocuklar arasında başlayan dostluk, Monheim Belediyesi ile Ataşehir Belediyesi arasında Başkanlar düzeyinde atılan imzalarla kurulan kardeşlik ve dostluk bağlarına dönüşmüştü.

Bu dostluk bağının artırılması sonrasında 2014 yılında Ataşehir ve Almanya’nın Köln eyaletine bağlı Monheim am Rhein kenti arasında Almanya’da atılan imzalarla Kardeş Şehir protokolü imzalanmıştı.

Monheim Belediye Başkanı Daniel Zimmerman’ın Ataşehir ziyaretinde protokolün Ataşehir ayağında da imzalar atıldı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Monheim Belediye Başkanı Daniel Zimmerman attıkları imzalarla iki kenti kardeş kent yaptılar.

Belediye Başkanlarıyla birlikte imza törenine; CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Monheim Belediyesi Meclis Üyeleri, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları İlhami Yılmaz ve Kalender Özdemir, Ataşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Sadi Özata, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ak Parti Ataşehir Meclis Grup Başkan Vekili Mustafa Cevat Arzık ile birlikte Ataşehir Belediyesi çalışanları katıldı.

Törende konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “İki yıl önce 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda iki kentin çocukları arasında başlayan dostluğun biz yerel yöneticiler arasında devam etmesi, kurumsallaşması, Almanya ve Türkiye’deki öğrencelerin arkadaşlık ve kardeşlik bağlarının çoğalmasını ve sürekliliğini diliyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin bir araya gelmeleri, iki ülkenin sosyal, kültürel değerlerini yaşayarak öğrenmeleri hiç kuşku yok ki iki ülke arasında yıllarca sürecek güçlü bağların temelini oluşturmaktadır” dedi.

Türk çocukların Almanya’da, Alman çocukların Türkiye’de misafir olmaya devam etmelerinin bu dostluk köprüsünün kilometre taşlarını oluşturduğunu ifade eden Başkan İlgezdi, “Biz yerel yöneticiler de bilgi paylaşımı ve ortak projeleri hayata geçirmek için hızlı ve kalıcı adımlar atıyoruz. Bu adımların en başında da her iki ülkenin çocuklarının ikinci kentim diyecekleri yaşam alanları oluşturmaktır. Biz Ataşehir Belediyesi olarak Monheim Belediyesi’nin bu konu da kararlı adımlar atmasından son derece memnunuz. Bu memnuniyetimizi de karşılıklı olarak atacağımız somut adımlar ve gerçekleştireceğimiz kalıcı projelerle hayata geçireceğiz” dedi.

Monheim Belediye Başkanı Daniel Zimmerman yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İki kentin çocukları ve onların ailelerinin sıcak ve samimi dostlukları iki kentin kardeş olmasını sağladı. Bu anlaşma ile halklarımızın siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkileri gelişecektir. Farklı kültürlerin tanınması ve önyargıların kırılması açısından bu imzaların önemli olduğunu düşünüyorum. Monheim kentimizin nüfusunun yaklaşık yüzde 10’u Türk kökenlilerden oluşmaktadır. Bu anlaşma ile Ataşehir ve Monheim’daki derneklerin, siyasi partilerin ve okulların birbirleriyle tanışmasını umut ediyorum. İzin verirseniz, biz Monheim’lılar Ataşehirli olalım, siz Ataşehirliler Monheim’a gelin ve Monheim’lı olun, birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirelim. Bu anlaşma ve dostluk köprüsünün kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Konuşmalar sonrasında Belediye Başkanları Kardeş Şehir Protokolünü imzaladılar. İmza töreni sonrası karşılıklı hediyeler sunuldu. Başkan İlgezdi Başkan Zimmerman’a bir de Atatürk Heykeli armağan etti.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.