Hoşgeldiniz  

ATAŞEHİR VANLILAR DERNEĞİ KAYIŞDAĞI’NDA AÇILDI

admin | 09 Nisan 2017 | Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

atasehir_vanlilar_dernegi_acilis (0)Ataşehir Vanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Kayışdağı Mahallesi’ndeki hizmet binası Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin katıldığı törenle açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de 3 binin üzerindeki Vanlıların birlik ve dayanışmasını sağlamak amacıyla 2 Mayıs 2016’da kurulan Ataşehir Vanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Kayışdağı Mahallesi’ndeki merkez binası hizmete açıldı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin katılımı ile gerçekleşen açılış programına, Van Federasyon Başkanı Fevzi Donat,  Van Vakıf Başkanı Nizamettin Ağar, Van İş Adamları Derneği (VİŞAD) Başkanı A.Fatih Hatunoğlu, Ataşehir Belediye Meclis 1.Başkan Vekili Sadi Özata,  Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Meclis üyeleri Tarkan Akan Buztaş, Süleyman Karadağ ve Adnan Yılmaz, Meclis Üyesi ve Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mükayil Bektaş,  AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. M.Naim Yağcı ve Başkan Yardımcısı Ahmet Ayhan Kayaoğlu, Kayışdağı Mahalle Muhtarı Kadir Yılmaz’ın da aralarında olduğu mahalle muhtarları, dernek, birlik ve vakıfların aralarında olduğu STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış tören sırasında çeşitli zamanlarda Türk Halk Müziği Sanatçısı Mehmet Öndül, diğer yöresel sanatçılar Van’a özgü türkü ve eserler seslendirdiler.

 “VAN KÜLTÜRÜNÜ ATAŞEHİR’DE YAŞATACAĞIZ”

2016’nın Mayıs ayında Akay Apay’dın öncülüğünde kurulan derneğe katkıkı verenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Ataşehir Vanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Bozkızıl, açılış konuşmasında; “2016 yılı ekim ayında gerçekleştirdiğimiz 1.olağan genel kurulu sonucunda bizleri bu göreve layık gören kıymetli hemşehrilerimizin desteği ile bugün sizlerin huzurunda yönetim kurulumuzla birlikte yaptıklarımızı ve amaçlarımızı paylaşmak istiyorum. Vanımızın kültürel değerlerini yaşatmak boynumuzun borcudur. Siyaset yüzünden ötekileştirilen Van’ın gelişmesi, sorunlarının çözülmesi için mücadele veren sivil toplum kuruluşları ile ortak hareket ederek,  70’e yakın dernekler ile işbirliği yaparak, İstanbul’un çeşitli noktalarında 2017 yılı itibariyle 400.000 civarı Van’lı hemşehrimizin birbirinden haberdar olması, acı da ve mutlulukta bir araya gelmesi, sosyal ve kültürel yardım taleplerinin çözülmesi için hep birlikte çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

ATAŞEHİR’DE 3000 CİVARINDA VANLI

Ataşehir’deki hizmet binasını tahsis eden Ebubekir Bozkızıl’a teşekkür edip, İstanbul’un 39 İlçesinde toplamda 70 Van iline ait derneği ve federasyonunun bulunduğunu kaydeden Ataşehir Vanlılar Derneği Başkanı Mehmet Bozkızıl, Ataşehir’de 3000 civarında Vanlı hemşehrilerinin bulunduğunun altını çizerek, “Van Kültürü’nü “Van Kahvaltısı, Van Ayran aşı” gibi lezzet kültürlerimizin yanı sıra örf, adet ve geleneklerimizin yaygınlaşması ve muhtaç ailelerimize yardım, öğrencilerimize burs sağlamak gibi çalışmalar yapacağız” dedi.

İSTANBUL’DA 70 VAN DERNEĞİ

İstanbul’da aktif olarak 15 ilçe’de 20.000’in üzerinde nüfusa sahip olan Vanlılar olarak, toplamda 400 bin nüfusa sahip olduklarını kaydeden Van Federasyon Başkanı Fevzi Donat, 70.dernek olarak dernekleşme sürecini tamamlayan ve Ataşehir’deki 3.000 Vanlının sesi olacak Ataşehir Vanlılar Derneği yönetimini kutluyarak; “Ataşehir’deki hemşehrilerimize hizmet edecek yeni bir durağımız olan bu derneğimiz ile son on yılda Vanlılar olarak dernek bilincimizi geliştirerek, sivil toplum örgütü olma yolunda çalışmalar yapıyoruz. 16 Nisan’daki referandum süreci ile ilgili İstanbul’daki Vanlılar olarak bilinçle hareket ederek, siyasi partilerimizin görüşleri ne olursa olsun onların temsilcileri ile eşit mesafe de durarak ve il başkanlıkları nezdinde toplantılar yaparak halkımızı ve hemşehrilerimizi bilinçlendiriyoruz. 16 Nisan’da Vanlı hemşehrilerimizin kendi özgür iradeleri ile karar vereceğine inanıyorum. Değerli başkanım; Ataşehir’de 3.000 nüfusumuz az olabilir ancak, Esenyurt’ta 60 bin olmak üzere diğer 15 İlçe’de 20 bin’in üzerinde nüfusumuz ile bugün burada gücümüzü ortaya koyduğumuzu düşünüyoruz. Adalet ve Paylaşım noktasında hak istiyoruz” diye konuştu.

HAYIRCILARI “TERÖRİST” DİYENLER TOPLUMU GERMESİNLER

20 yaşında iken Van’ın Başkale ilçesinde öğretmen olarak göreve başladığını, 16 ay görev yaptığı Van ile ilgili anısını aktaran Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “ilinizde görev yapan bir öğretmen olarak ‘hemşehrilerim’ demekten gurur ve mutluluk duyuyorum” diyerek, derneğin açılışının hayırlara vesile olmasını dilip; “Ülkemizi referandum süreci ile ilgili evet ve hayır diye ayıranlar, hayırcıları terörist diyenler toplumu germesinler. %50’si benim diyenlerin ayrıştırmasına, insanları siyasi amaçla insanları ile birbirlerine düşürenlere karşı bir olmalıyız. Demokrasi hazmederek, karşılıklı saygı ve sevgidir. Birbirimizi sevmeliyiz… Kürdü, Laz’ı, Çerkez’i, Alevi’si hepimiz biriz. Kültürlerimizle bir bütünüz. İnsanları kırmadan referandum ve sonrasında komşularımızla olan ilişkilerimizi koruyalım. Referandum yüzünden Kürtleri yok sayanlar, TV’lerde reklamları yayınlatma yanların kendi reklamlarını rahatça yapabildiği bir süreçte demokrasiye inanmayanlar, azletme-yenler, kabul etmeyenler, sevmeyenler ve güç yüzünden insanlarımızı birbirine düşürmemelidir. 16 Nisan’da sonuç ne olursa olsun kardeşçe ve dayanışma içinde yaşamalıyız” dedi.

2019’DA MECLİS ÜYESİ YAPALIM

Vanlıların temsilde taleplerini dile getirmelerini hatırlatan İlgezdi, “Gelin ilçe başkanlığımıza müracaatını yapın, talep edin sizi 2019’da temsil edecek arkadaşınızı meclis üyesi yapalım. Anadolu’dan İstanbul’a gelmek çok zor iş, zorlu koşullarda eğitim aldığım dönemleri unutmuyorum. İlkokulun ardından bu kente geldik.” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye derneğe yapmış olduğu manevi katkılarından dolayı Dernek Başkanı Mehmet Bozkızıl ve Van Dernekler Federasyonu Başkanı Fevzi Donat birlikte plaket verdiler.

Dernek hizmet binasını 1 yıllık Vanlı hemşehrilerine tahsis eden İş Adamı Ebubekir Bozkızıl’a ise dernek yönetimi tarafından hazırlanan teşekkür plaketi takdim edildi.

Protokol konuşmalarının ardından dernek binasının açılış kurdelesi Ataşehir Belediye BaşkanI Battal İlgezdi’nin de olduğu protokol ve davetliler tarafından kesildi.

Açılışın ardından Van Yöresel Halk Oyunları ekibi yöre halk oyunlarından örneklerle ve halaylar ile katılımcıları eğlendirdi. Tören yemek ikramı ile buldu.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.