Hoşgeldiniz  

Ataşehir Naylon Poşete Savaş Açtı

admin | 26 Aralık 2012 | Ataşehir, Genel, Manşet A- A+

poset_avmAtaşehir Belediyesi, yeniden kullanılabilir nitelikteki poşet kullanımının yaygınlaştırılıp, naylon poşet kullanımının sınırlandırılması için çalışma başlattı.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, naylon poşet kullanımının sınırlandırılarak yeniden kullanılabilir nitelikteki poşet kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar başlattı. Bu kapsamda ilçedeki market ve AVM yetkililerine, Ataşehir Belediye Başkanlığı Meclis Salonu’nda bilgilendirme toplantısı düzenledi. Naylon poşetin zararlarının ayrıntılı olarak masaya yatırıldığı toplantıda ayrıca, naylon poşet hakkında ayrıntılı bir sunum yapıldı. Toplantıda konuşan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman ise, belediye olarak bu çalışmalarla doğaya ve çevreye verilen zararları ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi.

Dikkat Tehlike Var!

Çevre kirliliğinin en büyük kaynaklarından biri olan; market, mağaza ve pazaryeri gibi alışveriş ortamlarında kullanılan, doğada dönüşüm süresi yüz yıllar alan taşıma amaçlı kullanılan poşetlerin dünyada her yıl yaklaşık olarak 500 milyar adet üretildiğinin dikkat çekildiği toplantıda, üretilen naylon poşetlerin nesli tehlike altında olan canlıların yok olmasına, besin zincirinin kirlenmesine ve katı atık depolama sahalarının verimliliğinin azalmasına, hatta kullanım sürelerinin kısalmasına neden olduğunun altı çizildi.

Naylon poşet kullanımının sınırlandırılması sonucu, üreticilerin tüketicilerle birlikte alternatif ürünlere yönlendirilmesinin gerekliliğinin üzerinde durulduğu toplantıda, yeniden kullanılabilir nitelikteki file, bez torba, kese kağıdı ile çevre dostu doğada % 100 yok olma niteliğine sahip poşetlerin kullanımının yaygınlaştırılması gerektiği de vurgulandı.

 

 

 

 

 

 

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.