Hoşgeldiniz  

ATAŞEHİR MEM’DEN SURİYE AZEZ’E YARDIM 

admin | 06 Temmuz 2017 | Ataşehir, Eğitim, Genel, İstanbul, Manşet A- A+

Ataşehir ilçe MEM, MEB tarafından İl Müdürlükleri koordinasyonuyla “AZEZ’e Yardım Et Aziz İstanbul” sloganıylı yürütülen kampanya kapsamında Suriye Azez’e 1 tır dolusu yardım gönderdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “AZEZ’e Yardım Et Aziz İstanbul” sloganı ile Suriye’deki okullara yardım kampanyası kapsamında Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir tır eğitim ve insani yardım malzemesi yola çıktı.

06.07.2017 Perşembe günü Ataşehir Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinden Suriye Azez’deki okullardaki öğrencilere iletilmek üzere uğurlanan 1 tır dolusu eğitim ve insani yardım malzemesi, sınırdaki il olan Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilgili okullara ulaştırılacak.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Eroğlu ile birlikte, Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mükayil Bektaş, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ, İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu Müdürü Hüseyin Özaslan ve okul müdürleri tarafından Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez’e iletilmek üzere Ataşehir’den uğurlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından koordinasyonuyla Türkiye çapındaki insani yardım kampanyası ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ‘Azez’e Yardım Et Aziz İstanbul’ kampanyası çerçevesinde yürüttüğü Suriye Azez’e yardım kampanyasının Ataşehir ayağını bugün gerçekleştirerek bir TIR eğitim malzemesini Azez’e gönderdiklerini kaydeden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, sınır ötesi teslim organizasyonunun Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacağının altını çizerek; “Gönderdiğimiz malzemeyi Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edeceğiz. Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bu malzemeleri Azez’deki okullara yönlendirecek” dedi.

“AZEZ’e Yardım Et Aziz İstanbul” sloganı ile yürütülen kampanya kapsamında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bugüne kadar İstanbul’dan gönderilen 16. kaydeden Ertuğrul Bilican, kampanya kapsamında 1 Milyon Lira civarında da nakit bağış gittiğini belirttiği açıklamasında; “İl ve İlçe milli eğitim müdürlüklerinin yaptıkları kampanyalar ile 1 Milyon Lira nakit ve 16 tır da eğitim ve insani yardım malzemesi Suriye’deki Azez’e gönderildi. Bu kampanyalar ağırlıklı olarak Mayıs ayı içerisinde gerçekleşti” diye konuştu..

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bosna-Hersek’de yürütülen kardeş okul kampanyaları nedeniyle bir gecikme yaşandığını vurgulayan Bilican, yardım kampanyasının bu güne sarktığını kaydederek; “Biz de bir tır yardım malzememizi hazırladık.  Yardımseverlerden, değişik kuruluşlardan temin ettiğimiz ve depolarımızdaki malzemelerimizi tıra yükledik bugün gönderiyoruz. Orada Suriyeli öğrencilerin hem de kurulan okulların ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlıyoruz” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.