Hoşgeldiniz  

Ataşehir Kent Konseyi’nden imza kampanyası

admin | 20 Ekim 2012 | Ataşehir, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

Ataşehir’de Küçükbakkalköy ve İçerenköy sakinlerinin kanal sorunu ile ilgili şikayeti Ataşehir Kent Konseyi’ni harekete geçirirek imza kampanyası başlattı.

Ataşehir Kent Konseyi’nden imza kampanyası

Recep Kenan/Ataşehir

Anadolu Yakası’nın yeni ilçelerinden Ataşehir’in Küçükbakkalköy ve İçerenköy sakinlerinin bölgedeki kanal sorunu ile ilgili yoğun şikayetleri Ataşehir Kent Konseyi’ni harekete geçirirek imza kampanyası başlattı.

Bölge halkından gelen, çok sayıda kanalın tıkanması, yakın binalarda bodrumlara taşarak baskınlara yol açması ve çevreye rahatsız edecek boyutta koku yapması gibi şikayetler geldiğini belirten Ataşehir Kent Konseyi yetkilileri; mahalle sakinlerinin şikayetlerine kayısız kalamayacaklarını belirterek gerekli girişimlerde bulunduklarını, ancak İBB ve İSKİ’nin hala sorunun çözümü yönünde bir çalışma yada gelişme kaydetmediğini söyledi.

Daha önce konu ile ilgili kişisel girişimlerin de sonuçsuz kaldığınıa işaret eden Ataşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Turan Dolu belediyeye ve İSKİ’ye seslerini birleşerek duyurma yoluna gitiklerini ifade etti.

Ataşehir Kent Konseyi, mahallelerde yaşanan, halkın şikâyet ettiği irili ufaklı sorunları ele alarak çözümü için uyarıcılık görevini yerine getiriyor. Bu çerçevede İçerenköy ve Küçükbakkalköy mahalleleri sınırında bulunan Kayışdağı cad. Halyolu Cad.ve Vedat Günyol Cad.lerinde yaşanan ve yıllardır giderilmeyen koku sorununa yönelik imza kampanyası başlattı.

Kanal ve altyapı kaynaklı sorun yıllardır bu caddelerin sorunu ve İSKİ’ye tüm uyarılara rağmen vidanjörle fosseptik çekilmesi dışında çözüm yoluna gidilmemektedir. Çevrede yaşayanların yönlendirmesi ve desteğiyle Ataşehir Kent Konseyi soruna el atmış, pankartlarla konuya dikkat çekerek imza kampanyasına başlamıştır.

İmza kampanyasını bir basın açıklamasıyla başlatan Ataşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Turan Dolu,”Bu sorun yıllardır süren bir sorundur. Eski yapılaşma durumuna göre yapılan alt yapı, gelişen, büyüyen Ataşehir’e yetmemektedir. Mahalleli tarafından İSKİ’ye yapılan şikâyetlere rağmen soruna kalıcı çözüm üretecek kanalın yenilenmesi ve yağmur suyu kanalının ayrılması yerine geçici çözümle vidanjörle fosseptik çekmenin ötesine gidilmemektedir. İnsan sağlığını tehdit eden bu durumun biran önce çözülmesini talep ediyoruz. Bize müracaat eden birçok insan gördükleri alerji tedavisinden dolayı kullandıkları ilaçları göstermekteler.

Konuya ilişkin en son 02.10.2012 tarihinde İSKİ’ye bir yazılı başvuru daha yaptık. Henüz bir cevap alabilmiş değiliz. İSKİ ve Büyükşehir belediyesi Ataşehir için hizmet üretmekte elini ağırdan almaktadır. İSKİ’yi ve Büyükşehir Belediyesini sorununu çözmek için göreve çağırıyoruz. Bu konudaki imza kampanyamız vatandaş adına uyarıcılık görevimizi yerine getirmektir. Vatandaşlarımızın sorunları temelinde yetkili makamlar üzerinde uyarıcılık görevimizi sürdüreceğiz, bu konuda en önemli desteğimiz ise halktır” dedi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.