Hoşgeldiniz  

ATAŞEHİR KENT KONSEYİ YÖNETİMİ İFTARDA BULUŞTU

admin | 08 Haziran 2016 | Ataşehir, Genel, İstanbul, Manşet, Siyaset A- A+

atasehir_kent_konseyi_yonetim_iftar_turan_dolu (0)13.Olağan Genel Kurul’da yapılan seçimle göreve gelen Turan Dolu başkanlığındaki yeni Ataşehir Kent Konseyi Yönetimi, tanışma ve kaynaşma amacıyla iftar sofrasında buluştu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yakın zamanda gerçekleşen Ataşehir Kent Konseyi’nin ilk genel seçime kadar görev yapmak üzere yeni yönetimi oluştuğunu kaydeden Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu, göreve başlayan asil ve yedek üyelerden oluşan kent konseyinin yeni yönetim kurulu üyelerinin tanışması ve kaynaşmasını sağlamak amacıyla yaptıklarını söyledi.

atasehir_kent_konseyi_yonetim_iftar_turan_dolu (4)

ÇALIŞMA ROTAMIZI BELİRLEYECEK GÖRÜŞ, TAVSİYE VE ÖNERİLER ALINACAK

Turan Dolu, “Bundan sonraki çalışma rotamızı belirleyecek görüş, tavsiye ve önerilerin alınacağı sohbet toplantısı” olarak nitelediği, Hüseyin Şahin’in başkanı olduğu Kayışdağı Spor kulübü tesislerinde gerçekleşen iftar sofrasındaki buluşmada yapılacak ilk toplantıda kabul gören görüş ve önerilerin yönetimin bundan sonraki çalışmalarında dikkate alacağı veriler olacağını kaydetti.

STK TEMSİLCİLERİNİN ÖNERLERİYLE SÜRECİ GÖTÜRMEK İSTİYORUZ

Yönetim olarak Ataşehir’in bütün toplumsal katmanlarından sivil toplum temsilcilerini bir arada tutarak onlardan gelecek önerilerle süreci götürmek istediklerini ifade eden Dolu, asil ve yedek yönetimlerin bir araya geldiği toplantıların bu anlamda katkısının ve öneminin altını çizdi.

atasehir_kent_konseyi_yonetim_iftar_turan_dolu (2)

KENT KOSEYİ, SİVİL DİNAMİKLERİ SÜRECE KATAR

Bütün STK temsilcileri, meslek odalar, üniversiteler, noterler, muhtarlar, yerel ve merkezi yönetimin temsilcileri ile birlikte 260’ın üzerinde üyelerinin olduğunu belirten Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu, kentteki tüm STK’ların doğal üyeleri olduğunu, kent konseyi bileşenleri arasında yer aldığını kaydederek şu ayrıntıları dile getirdi: “Yerel basın da bizim doğal bileşenlerimiz. Kent konseyinin ikili yapısının ilki; kurumsal anlamda temsiliyetten oluşuyor. Öbür taraftan da, bu kentte yaşayan bütün dinamikleri yerel yönetime katma üzerine kurgulanmış bir yapı. Dolayısıyla bu dinamikleri yönetime nasıl katacağınıza ilişkin hazır reçeteler yok. Bu yapıyı yerel özellikleri dikkate alarak oluşturmak gerekiyor. Asıl amacı; güçlü bir sivil toplum temsiliyeti, kentin sorunlarına, kentin bundan sonraki geleceğine, gelişimine ilişkin; kentteki bütün sivil dinamikleri sürece katma mantığı üzerine oturuyor Kent Konseyi.”

Geçtiğimiz günlerde yapılan olağan genel kurulda, önceki yönetimde sekreter olan Turan Dolu Ataşehir Kent Konseyi başkanlığına ve listesi Ataşehir Kent Konseyi yönetimine seçilmişti.

Ataşehir Kent Konseyi’nin yönetimleri, seçim döneminin ilk iki yılık yönteminin belirlendiği genel kurul sonrasındaki üç yıllık süre genel seçim süresi ile belirleniyor.

ATAŞEHİR KENT KONSEYİ 13.OLAĞAN GENEL KURULU

atasehir_kent_konseyi_yonetim_iftar_turan_dolu (7)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.