Hoşgeldiniz  

Ataşehir Kent Konseyi, Türkiye Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu’nda

admin | 11 Mayıs 2013 | Ataşehir, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Türkiye A- A+

AtasehirkentkonseyiKuruluş tarihi olan Ağustos 2009’dan bu yana başarılı çalışmalara imza atan Ataşehir Kent Konseyi, Türkiye Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu’na seçildi.

Ataşehir Kent Konseyi, Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun çalışma ve toplantılarına etkin olarak katılıyor. Geçen ay Burhaniye Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde yapılan 10. Türkiye Kent Konseyleri Platformu toplantısında Ataşehir Kent Konseyi’ni Genel Sekreter Turan Dolu ve Yürütme Kurulu üyesi Eser Özdemir temsil etti. Ataşehir Kent Konseyi, oybirliği ile 15 üyeli Yürütme Kurulu içinde yer aldı.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu ülke genelinde birçok kent konseyinin katıldığı, kent konseyleri arasında deneyim paylaşma ve ortak bir güç birliği oluşturarak kentler adına gündem oluşturmayı amaçlıyor. Platform, üç ayda bir değişik bir kent konseyinin ev sahipliğinde toplanarak iki gün boyunca değişik oturumlarla çalışmalarını sürdürüyor. Bu oturumlarda değişik kent konseylerinin yürüttüğü çalışmalar ve sonuçları aktarılarak deneyimler paylaşılıyor. Kent konseylerinin önündeki değişik sorunlar ve çözüm önerileri tartışılıyor ve ülke gündemine yönelik değişik konular ele alınıyor. Her toplantı sonunda yayınlanan sonuç bildirgesi Türkiye Kent Konseyleri’nin ortak tavrını sergiliyor.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.