Hoşgeldiniz  

ATAŞEHİR KENT KONSEYİ GENEL KURULU YAPILDI

admin | 15 Kasım 2015 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, Manşet A- A+

kk (0)Ataşehir Kent Konseyi 12. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Cemal Süreya Etkinlik Salonunda Deniz Kutlu başkanlığındaki genel kurulda dönem çalışmaları değerlendirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Kent Konseyi’nin 2015 çalışma programını değerlendirmek ve 2016 yılı çalışma programını belirlemek üzere üyelerinin proje, eleştiri, tavsiye ve önerilerinin gündeme taşındığı 12. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirildi.

Ataşehir Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu

Ataşehir Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, Divan, Deniz Kutlu

Cemal Süreya Etkinlik ve Sergi salonunda yapılan Ataşehir Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu; Divan başkanlığını Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu’nun yaptığı Kurtuluş Özaydın ve Berrin Berlin Suna Şahin’den oluşan divan kurulu yönetiminde gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Orhan Çerkez, katılımcı yerel yönetimin en önemli araçlarından biri olan kent konseylerinin, kentin sorunlarının ve gelecek vizyonunun tartışıldığı, çözüm yollarının ortak akılla belirlendiği bir zeminler olduğunu vurguladı.

Ataşehir Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu

Ataşehir Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu

KENT KONSEYİNİN ÇALIŞMALARINA ÖNERİLER YÖN VERECEK

Üyelerin önerileri ile yön verecekleri Ataşehir Kent Konseyi’nin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Orhan Çerkez; “Bu güne kadar katılımcılar olarak sizlerin yön vermesi, belediyemizin değerli katkıları ve yine Ataşehir’deki STK’ların sahiplenmesi ile yaptığımız çalışmalara, bundan sonrada aynı güçle devam edeceğiz. Kent Konseyinin 2015-2016 çalışma programına sizlerin önerileri doğrultusunda yön vereceğiz. Çözüm önerileriniz bizim için önemli. Tartışmalara katılımınızla toplantımız zenginleşecektir. Genel Kurulun verimli geçmesini diliyorum” dedi.

Ataşehir Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu

Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı İlhami Yılmaz

PLANSIZLIK SAĞLIKSIZ KENTLEŞME GETİRİYOR

Ataşehir’in İBB tarafından çıkartılmayan imar planları ve Ataşehir Finans Merkezi ve arazisinin Ataşehir’den alınarak Ümraniye’ye bağlanmasının ekonomik ve fiziki kayıp olarak niteleyen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz; “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ataşehir’in yedi yıldır ne hikmetse imar planlarını çıkarmıyor. Bu konuda önemli sorunlar yaşıyoruz.  İlçemizde imarı olmayan mahallelerin olması, kent meydanın, sosyal kültürel merkezlerin bulunmadığı, ilçemizin diğer ilçelerle ulaşım sorunu yaşadığını, vatandaşlarımızı mağdur edildiğini, sağlıksız kentleşmeyi beraberinde getirdiğini, diğer kamu hizmetlerinin aksamasına neden olduğunu, Büyükşehirle yaptığımız yazışmalar bir sonuç vermemiştir. Tüm çabalarımıza rağmen Büyükşehir 1/5000’lik planları çıkarmamakta direniyorlar” ifadeleri ile imar planlarındaki bütünlüğün Ataşehir’in kentleşme çalışmalarında sorun yaşattığını, sağlıksız kentleşmeye yol açtığını kaydetti.

Ataşehir Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu

Ataşehir Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, Süleyman Karadağ

SÜLEYMAN KARADAĞ “KAYIŞDAĞI’NIN ZİRVESİNE TELEFERİK”

Kayışdağı’nın zirvesine milli kahramanların yer aldığı müze yapılmasını ve ulaşımın da tesis edilecek teleferik ile sağlanmasını öneren Ataşehir Belediye Meclis üyesi Süleyman Karadağ projenin Ataşehir’e katacağı değere dikkat çektiği konuşmasında; “Hepimizin amacı yaşanabilir çağdaş bir Ataşehir yaratmaktır. Bunun için önce imar sonra ulaşım sorununu çözmek zorundasınız. Güzel bir kentte yaşamak isterseniz kentin merkezinde oto sanayi, hal, gümrük ve benzin istasyonları olmamalıdır. Kayışdağı için bir teleferik kursak ve dağın tepesine de kahramanlar ya da ülkeyi kurtaranlar müzesi yapsak, ziyaret için gelenler denizin mavisini, güneşin doğuşunu ve batışını oradan seyretse kötümü olur diye düşünüyorum.  Eğer biz oraya doğayı, yeşili ve ormanı koruyarak böyle bir proje yapmazsak, birileri gelir oraya sarayı kurar. Bunun örneğini Çamlıca tepesinde gördük” şeklinde konuşarak; projeyle aynı zamanda Kayışdağı’nın doğal yapısının da korunacağını iddia etti.

kk (35)

Ataşehir Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, Alara Tuncer


ATAŞEHİR’DEN, ATAŞEHİRLİLERDEN DESTEK GÖRMEDİK

Dört senedir Ataşehir Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanlığını yaptığını söyleyen Alara Tuncer Ataşehirliler ve yöneticilerden beklenen ilgiyi görmediklerini dile getirdiği konuşmasında; “Bu süre içinde ne sizlerden nede Ataşehirlilerden destek görmedik. Yapılan seçimle İstanbul Kent Konseyi Başkanı seçildim. Ataşehir’i gündemde tutmak için çaba sarf ediyoruz. Artık sesimizi duymanızı istiyorum. Kent Konseyine çocuklarınızın katılımını sağlamalısınız. Ataşehir’deki çocukların sorunlarını, ilgili makamlara iletmekte iletişim sıkıntını yaşıyorum. Yaptığım girişimlerimde ne olumlu nede olumsuz bir cevap alamadım” dedi.

Ataşehir Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu

Ataşehir Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, Alara Tuncer

KONUŞMACILARDAN ELEŞTİRİ, GÖRÜŞ VE ÖNERİ

Ataşehir Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Emin Yarar, Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyelerinden Hüseyin Gülsoy, Ataşehir Belediyesi Sosyal Medya Sorumlusu Onur Çivi, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Şahin Bedir, Tüm Sinop Dernekleri Federasyonu Başkanı Nihat Altaş ve Kadıköy Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Başkanı Tahir Koç, yaptıkları konuşmalarda Ataşehir kent Konseyi’nin çalışmaları ile ilgili kurumlarınının ve kişisel görüşlerini dile getirerek; görüş ve önerilerini sundular.

Ataşehir Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu

Ataşehir Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, Deniz Kutlu

DENİZ KUTLU ELEŞTİRİLERİ YANITLADI

Divan Başkanlığı görevini de yürüten Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu, Ataşehir Belediyesi’nin çalışmalarına yönelik eleştirileri yanıtladı. Yaptıkları çalışmalar ile ilgili kısa bir bilgilendirme yapan Kutlu Genel Kurul’da dile getirilen eleştiri, görüş ve önerilerin Belediyede ilgili birimler tarafından değerlendirilerek yapılacak çalışmalarda ve programda dikkate alınacağını kaydederek toplantıyı kapattı.

Altı ayda bir yapılan bu toplantılara Ataşehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı’nın da katılması gerektiğinin altını çizen konuşmacılar, eleştiri ve önerilerini dile getirmesinin ardından verilen kokteylle toplantı sona erdi.

Ataşehir Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu

Ataşehir Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu

kk (30)

Ataşehir Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu

kk (40)

Ataşehir Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu

kk (46)

Ataşehir Kent Konseyi’nin 12. Olağan Genel Kurulu

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.