Hoşgeldiniz  

ATAŞEHİR İLÇE ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ SONA ERDİ

admin | 25 Mart 2017 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Eğitim, Genel, Manşet, Spor A- A+

atasehir_ilce_oyunları_gshm (0)GHSM, İlçe MEM ve Ataşehir Belediye Başkanlığı işbirliği ile ilçe okulları arasında düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları ve Fiziksel Etkinlikler İlçe Şenlikleri sona erdi.

GELENEKSEL ATAŞEHİR ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİKLERİ SONA ERDİ

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı Okul Spor Faaliyetleri kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ataşehir Belediye Başkanlığı işbirliği ile ilçe okulları arasında düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları ve Fiziksel Etkinlikler İlçe Şenlikleri sona erdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü arasında imzalanan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri Düzenlenmesine Dair Protokol çerçevesinde  İlçe Okul Sporları Tertip Komitesi eşgüdümünde kurumların desteği ile ilçe okulları arasında düzenlenen “Geleneksel Çocuk Oyunları”nda çocuklara; liderlik, kurallara uyma, paylaşmayı bilme, zamanı verimli kullanma, zihinsel ve fiziksel beceriler kazanma ile kendi kültürünü tanıma gibi kazanımların sağlanması amaçlanıyor.

Bu kapsamda, İlkokullar arası yapılan Fiziksel Etkinliklere toplam 1072 sporcu öğrenci, Geleneksel Çocuk Oyunları Etkinliklerine ise toplamda 2159 sporcu öğrenci katıldı. Fiziksel Etkinlik ve Geleneksel Çocuk Oyunları İlçe Şenliklerine genel toplamda 3231 öğrenci katılarak Yakan Top, Mendil Kapmaca, Sek Sek ve Mas Güreşi gibi unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarımıyla görevli Beden Eğitimi Öğretmenleri eşliğinde keyifli dakikalar geçirdiler.

Ataşehir İlçe Şenliklerinde dereceye giren okul takımlarına kupa ve madalyaları Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonunda düzenlenen törenle Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Seyfi GÜNEYSU, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan KUZU ile okul müdürleri ve beden eğitimi öğretmenleri tarafından takdim edildi.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.