Hoşgeldiniz  

ATAŞEHİR HALKI ÇANAKKALE’YE ÇIKARMA YAPTI

admin | 10 Mayıs 2016 | Ataşehir, Ataşehir Belediyesi, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet A- A+

atasehir_canakkale (0)180 otobüs ve 8.000 civarında Ataşehirli ile Çanakkale Şehitlik alanına kültür gezisi düzenleyen Ataşehir Belediyesi Anneler Günü’nde şehitlerin ve şehit annelerinin huzurunda.

Recep Kenan/itvhaber.com

Battal İlgezdi başkanlığındaki Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği kültür gezisinde 8000 kişi ile Çanakkale’ye çıkrama yapan Ataşehir halkı, Anneler Günü’nü şehitlerin huzurunda kutlayarak, karanfil bırakıp şehitler için dua ettiler.

atasehir_canakkale (127)

ŞEHİTLER İÇİN KARANFİL BIRAKIP DUA ETTİLER

Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale’de yatan yabancı askerlerin annelerine hitabının yer aldığı kitabe ile Şehitlik Meydanı’ndaki rölyefli Atatürk Anıtı’na karanfil bırakan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der ve beraberindeki Ataşehirli kadınlar, şehitler ve anneleri için dua etti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale’de yatan yabancı askerlerin annelerine hitaben; “Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra bizim evlatlarımız olmuşlardır” sözlerinin yer aldığı kitabeye çiçek bırakan Ataşehirli anneler, Anneler Günü’nde şehitlerle buluşarak dua etti.

atasehir_canakkale (38)

ÇANAKKALE SAVAŞI’NA SAHNE OLAN ALANDA GEZİ

Çanakkale Kültür Gezisi kapsamında Ataşehir’in mahallelerinden kalkan 188 otobüsle Çanakkale Şehitlik Alanı’na gelen Ataşehirliler gezi boyunca; Conk Bayırı, Anafartalar, 57. Alay Şehitliği, Alçıtepe Köyü, Şahindere Sergi Alanı, Rumeli Mecidiye Tabyası’nı gezdikten sonra Şehitlik Abidesi’nde bir araya geldiler.

ÇANAKKALE’YE İLK DEFA BÖYLE BİR GEZİ DÜZENLENİYOR

Düzenli olarak kültür gezileri yaptıklarını, bu kez daha geniş kapsamlı bir gezi düzenlediklerini kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, toplu olarak Çanakkale Şehitliği’ne kültür gezisi yapmak istediklerini ifade ederek; “Çanakkale’ye ilk defa böyle bir gezi düzenleniyor. 200’e yakın araçla ve 8000 kişi ile çıkılacak bu gezi sanırım bir ilk olacak. Güzel bir gezi olacak. İnsanlarımız atalarımızın orada yaşadıklarının izlerini görecekler” dedi.

atasehir_canakkale (151)

ATAŞEHİRLİ ANNELERDEN ŞEHİTLİĞE KARANFİL

Kültür gezisinde 188 otobüs ve 8000 Ataşehirli ile Çanakkale Şehitliği’ne gelen, şehitlik ve Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya annelerine yazdığı mektubun kitabesine 5000 karanfil bırakan Ataşehirli anneler, ‘Yurtta Sulh Cihan’da Sulh’ dileğiyle şehitlik önünde barış güvercinleri uçurdular.

atasehir_canakkale (138)atasehir_canakkale (143)

ATAŞEHİR HALKI ÇANAKKALE’YE ÇIKARMA YAPTI.

Belediye Başkanı Sayın Battal İlgezdi Anneler Günü’nü Ataşehirli anneler ile birlikte Çanakkale Şehitliği’nde şehitlerin huzurunda kutlama amacıyla geniş kapsamlı kültür gezisini düzenlediğini kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, yurdun dört bir yanından gelerek vatan için can verip Çanakkale’de yatan şehitlere dikkat çekerek; “Bu topraklarda yatan 253 bin şehit var. Şehitlerimizi ve tüm şehit annelerini saygıyla anıyoruz. Biz her dönem bu etkinlikleri yapıyoruz. Edindiğimiz bilgilere göre Çanakkale savaşından bu güne ilk defa Ataşehir halkı 8000 kişi ile Çanakkale’ye çıkarma yaptı. Ben hem Ataşehir halkına, hem de Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye teşekkür ediyorum. İlk defa Ataşehir Belediyesi 8000 kişi ile Anneler Günü’nü kutluyor. Özellikle şehitler ve şehit annelerimiz olmak üzere bütün annelerin Anneler Günü’nü Çanakkale’de kutladık” şeklinde konuştu.

atasehir_canakkale (34)atasehir_canakkale (42)atasehir_canakkale (43)atasehir_canakkale (51)atasehir_canakkale (57)atasehir_canakkale (61)atasehir_canakkale (77)atasehir_canakkale (119)atasehir_canakkale (175)atasehir_canakkale (176)atasehir_canakkale (187)

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.