Hoşgeldiniz  

Ataşehir Çocuk Meclisi’nden Van’da Eğitime Işık

admin | 05 Nisan 2013 | Ataşehir, Eğitim, Genel, Gündem, İstanbul, Manşet, Özel Haber, Türkiye A- A+

atasehir_van_Resan_cocuk meclisiAtaşehir Kent Konseyi Çocuk Meclisi düzenlediği kampanya ile Van’ın Çatak İlçesi Reşan İlkokulu’ndaki öğrencilere eğitim ve kırtasiye malzemesi gönderdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’nün de desteğini alarak Ataşehir Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında destek çağrısında bulunan okullardan kardeş okul seçilen, Van’ın Çatak İlçesi Reşan İlkokulu’ndaki 154 öğrenciye 1 yıllık kırtasiye ve çeşitli eğitim malzemesi gönderdi.

Ataşehir Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri tarafından düzenlene kampanyada toplanan yine kendileri tarafından büyüklerinin de desteği ile paketlenerek Van’daki arkadaşlarına ulaştırılmak için yola çıktı. Kampanyayı düzenleyen Ataşehir Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyelerinin Van’daki arkadaşlarına; mesaj, duygu ve düşüncelerini içeren birer mektubunu da beraberinde gönderdiler.

van _ egitim

Ataşehir Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri güneşin doğduğu yere verilen destekle, eğitime ışık yakmak istedikleri Van’ın Çatak İlçesi Reşan İlkokulu öğrencilerine, projelerine çağrıda bulunarak katıldıkları için teşekkür etti. Çocuk Meclisi üyeleri mektuplarında kendilerine verdikleri destek için; Ataşehir Belediyesi’ne, Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye, Başkan Yardımcısı Abullah Der ve Sosyal işler Müdürü Duygu Övür’e teşekkür ettiklerini de belirttiler.

Atasehir_kent konseyi

Ataşehir Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyelerinin malzemelerin gönderme çalışmalarına eşlik eden Ataşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Duygu Övür yaptığı açıklamada;” Ataşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ve Ataşehir Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin ortak çalışması. Ataşehir Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin projesine Van’ın Çatak İlçesi Reşan Mezrası’ndan istek geldi. Bu talep Kent Konseyi tarafından bize bildirildi. Ortaklaşa bir çalışma yürüttük. 157 çocuğumuza 1 yıl boyunca yetecek; okul çantası, defter, eşofman takımı, kırtasiye (defter, kalem, silgi) malzemesinde oluşan eğitim malzemesi desteği verdik. Kent Konseyi de ders kitapları ve test kitaplarını hazırlamış çocuklar için. Ulaşımı da Vangölü Turizm’in sağladığı bu çalışmada, hep birlikte küçük kalplerin eğitimine destek sağlamış olduk. Onlara, İstanbul Ataşehir’den Belediye Başkanımızın selamlarını ilettik. Belediye Başkanımız Battal İlgezdi Van depreminde büyük bir duyarlılık göstererek 20 TIR’a yakın yardım göndermişti. Deprem sonrası da desteklerimiz devem ediyor. Son yardımda da Ataşehir Kent Konseyi ve Çocuk Meclisi aracı oldu bize.

Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

© 2020 Haberin Aslı Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.